Skip to main content

Μπίλλιας: Τέλος Σεπτεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις μου για τον δήμο

Δεν έχω κρύψει το ενδιαφέρον μου για τον δήμο Θεσσαλονίκης, είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ - Η συνάντηση με Μητσοτάκη και το σχόλιο για Μπουτάρη

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του για το εάν θα είναι ή όχι υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης ο Πάρις Μπίλλιας. Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ δήλωσε ότι «σε αυτή τη φάση συνομιλώ με κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της πόλης προκειμένου να δω αν υπάρχει πεδίο για να διεκδικήσουμε από κοινού τον δήμο Θεσσαλονίκης. Νομίζω ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε καταλήξει. Δεν έχω κρύψει το ενδιαφέρον μου για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Όμως αυτό δεν μπορεί να είναι απλώς μια προσωπική φιλοδοξία. Εάν δεν υπάρχει μια κοινή ομάδα, ένα κοινό όραμα για τον δήμο Θεσσαλονίκης προφανώς και δεν πρόκειται να προχωρήσω».

Αναφορικά με την ενδεχόμενη στήριξή του από τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Μπίλλιας επισήμανε ότι «προέρχομαι από την κεντροδεξιά παράταξη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι παιδί του κομματικού σωλήνα» και προσέθεσε πως «οποιοσδήποτε επιδιώκει να είναι υποψήφιος δήμαρχος τον ενδιαφέρει η στήριξη όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Αν ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμά μας και τις ιδέες μας θα τα ακούσουν με προσοχή όχι μόνο το κόμμα της ΝΔ, αλλά και άλλα κόμματα κυρίως του κέντρου με τα οποία, σε μεγάλο βαθμό συμπλέουμε σε αρκετά ζητήματα που αφορούν την πόλη».

Ανέφερε ότι συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο συζήτησε για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και για τις προοπτικές επίλυσής τους, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της υποψηφιότητάς του είπε πως «δεν έχουμε κάνει κάποια ουσιαστική συζήτηση, νομίζω ότι και ο πρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί να αφουγκραστεί τη φωνή των συμπολιτών μας και ανάλογα θα πάρει και τις αποφάσεις του. Δεν είμαι μόνο εγώ, έχουν ακουστεί και άλλα ονόματα οπότε κι αυτός πρέπει να σταθμίσει ποιο είναι το καλό για την πόλη της Θεσσαλονίκης από τη σκοπιά βεβαίως της ΝΔ».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του που εκφράζονται από στελέχη της τοπικής ΝΔ τα οποία τονίζουν ότι το κόμμα θα πρέπει να πάει σε μια υποψηφιότητα περισσότερο αναγνωρίσιμη ο κ. Μπίλλιας είπε ότι «είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, προφανώς υπάρχει ένας προβληματισμός για το πιο είναι το βέλτιστο πρόσωπο για τη ΝΔ. Για το θέμα της αναγνωρισιμότητας θα σας θυμίσω ότι όταν κατέβηκε υποψήφιος ο κ. Καμίνης στην Αθήνα είχε απέναντί του έναν ήδη δήμαρχο, πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ. Όμως, μέσα από το πρόγραμμά του, με την ομάδα του, κατόρθωσε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να ανατρέψει το σημαντικό προβάδισμα που είχε ο τότε δήμαρχος της Αθήνας. Προφανώς και η αναγνωρισιμότητα του υποψηφίου παίζει ρόλο, όμως εκτός από την αναγνωρισιμότητα μετράνε και άλλα πράγματα, όπως ποια είναι τα σχέδιά του για την πόλη, ποια είναι η ομάδα με την οποία θα τα υλοποιήσει, πόσο πειστική είναι αυτή η ομάδα κ.ο.κ. Υπάρχει πολύς χρόνος για να γίνει μια συζήτηση επί τους ουσίας για την πόλη, τα προβλήματα και τις προοπτικές της».

Ερωτηθείς, τέλος, για τον Γιάννη Μπουτάρη ο κ. Μπίλλιας σημείωσε ότι «ήταν ένας δήμαρχος καλών προθέσεων ο οποίος απέτυχε όμως σε μεγάλο βαθμό, σε όλα όσα είχε προτείνει και είχε στο μυαλό του. Ελάχιστα απ' όσα είχε υποσχεθεί υλοποίησε κι αυτό το λένε και τα ίδια τα στελέχη της "Πρωτοβουλίας". Η θητεία του κ. Μπουτάρη έχει και θετικά και αρνητικά, όμως το ισοζύγιο είναι αρνητικό».