Κυριακή 19 Μαΐου 2019
x

ΜΠΙΛΛΕΙΟ: ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο δήμαρχος Λαγκαδά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τόνισε πως οι δράστες άφησαν αρκετά στοιχεία πίσω τους.

Αισιόδοξος πως σύντομα θα βρεθούν οι δράστες που εισέβαλαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο Λαγκαδά και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές βάζοντας φωτιά, είναι ο δήμαρχος, Γιάννης Καραγιάννης.

Σύμφωνα με το lagadas.net, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Λαγκαδά τόνισε πως έχουν συλλεχθεί αρκετά στοιχεία για τους δράστες, αφού φεύγοντας άφησαν πίσω τους πολλά στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως οι δράστες πριν βάλουν φωτιά είχαν καταναλώσει τρόφιμα και ποτά εντός του χώρου, αφήνοντας στοιχεία. «Συλλέχθηκαν αρκετά στοιχεία, ακόμη και από ποιο μαγαζί αγοράστηκαν τα τρόφιμα» τονίζει ο κ. δήμαρχος και συνεχίζει λέγοντας πως «δεν γνωρίζουμε ακόμη αν μπήκαν απλά για να ζεσταθούν και άναψαν φωτιά ή αν είχαν πρόθεση. Παρ' όλα αυτά μας προβληματίζει το γεγονός πως δεν υπήρχε μόνο μία εστία φωτιάς αλλά δύο, μία στη σκηνή και μία στην άλλη πλευρά».

Καταλήγοντας, ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως το Μπίλλειο είναι αποπερατωμένο σε ποσοστό 60%, ενώ απαιτούνται άλλα 5,5 εκ. ευρώ για την ολική αποπεράτωση του. «Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν σε κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, είναι πάρα πολλά» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως «η ιστορία με την καταστροφή στο Μπίλλειο θα ξεκαθαρίσει 100%, έχω έννομο συμφέρον να το κάνω αυτό γιατί έκανα μεγάλο αγώνα γι' αυτό το κτίριο. Πρέπει να δούμε πως θα επισκευαστεί, θα καταγραφούν οι ζημιές και θα προσπαθήσουμε να το αποκαταστήσουμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ