Skip to main content

Απάντηση Μπιμπίλα σε Μαρκουλάκη: Ας σταματήσει ο εμφύλιος

Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για το ελληνικό θέατρο και οι μέρες για τον ΣΕΗ είναι οδυνηρές τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΗ

Στην ανοιχτή επιστολή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών απάντησε σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας ενώ τόνισε την ανάγκη παύσης του εμφυλίου, όπως τον χαρακτήρισε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου αναφέρθηκε στις στιγμές που βιώνει το σωματείο χαρακτηρίζοντάς τες σκληρές και οδυνηρές. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου που συμβαίνει. Εάν κάτι έχει στεναχωρήσει τον Κωνσταντίνο, ενώ είπαμε ότι μπορεί να έγινε κι ένα μικρό φάουλ μέσα σε αυτή την τετρασέλιδη δικιά μας ανακοίνωση που βεβαίως χτυπάει πρόσωπα και πράγματα και ήταν αποτέλεσμα πλειοψηφίας».

Διαβάστε σχετικά: Μαρκουλάκης προς ΣΕΗ: Με κρεμάσατε στα μανταλάκια αδιαφορώντας για τις συνέπειες

Ο κ. Μπιμπίλας τόνισε πως η συναισθηματική φόρτιση είναι κατανοητή αλλά «θα ήθελα να αναφέρω ότι αν έγινε ένα μικρό φάουλ από εκεί, έγινε ένα άλλο μεγαλύτερο φάουλ από αλλού… Εάν οι περιρρέουσες ατμόσφαιρες λένε διάφορες πληροφορίες, οι περιρρέουσες ατμόσφαιρες δημιουργούν εντυπώσεις».

Ακόμα, ο Σπύρος Μπιμπίλας σημείωσε πως είναι σημαντικό να σταματήσουν οι διαξιφισμοί και «γι’ αυτό θα παρακαλέσω τον φίλο μου τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, που τον ξέρω από παιδί, να αφήσουμε στην άκρη τα φάουλ τα δικά μας, τα φάουλ τα δικά του, τα φάουλ της κυβέρνησης, τα φάουλ της κυρίας Μενδώνη, να έρθει στο σωματείο του που έχει πάρα πολλά χρόνια να έρθει, να μιλήσουμε, να συναποφασίσουμε ορισμένα πράγματα και να μην απέχει».

Στο ίδιο κλίμα, πρόσθεσε πως «υπήρχαν πολλοί ηθοποιοί που απείχαν όλα αυτά τα χρόνια, όλοι οι άνθρωποι σαν τον Κωνσταντίνο δεν ψήφιζαν, απείχαν και δεν πλήρωναν ούτε τις συνδρομές τους. Καλώ το φίλο μου τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να έρθει να τα βρούμε, να αφήσουμε στη μπάντα τα φάουλ και να προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα των ηθοποιών που πεινάνε, αυτό έχει σημασία για μένα».