Skip to main content

Μπίρδας (ΠΑΟΚ): Για Χούντα και Μάο Μάο δεν ασκήθηκαν διώξεις

Οι νομικοί του «Δικεφάλου» μετέφεραν τη δυσαρέσκεια του Ραζβάν Λουτσέσκου για τη του δίωξη του ενώπιων της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ

Την δυσαρέσκειά του για την δίωξη που του ασκήθηκε από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου για πρόσφατες δηλώσεις σε ΜΜΕ της Ρουμανίας εξέφρασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μέσω των δικηγόρων του ΠΑΟΚ, Λάμπρου Μπίρδα και Αχιλλέα Μαυρομάτη, στην απολογία του σήμερα στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

«Συμβαίνουν σοβαρότερα πειθαρχικά αδικήματα και δεν ασκήθηκαν διώξεις», είπε χαρακτηριστικά ο Λάμπρος Μπίρδας και επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για Χούντα (σ.σ. Χούντα είναι θα πέσει), του Δημήτρη Μελισσανίδη περί Μάο Μάο χωρίς πάντως να τους κατονομάσει αλλά ακόμη και πρόσφατο πανό της «Θύρας 7» (σ.σ. ΠΑΕ Ξεπουλημένη - Τσιράκια Οπαδοί).

Επίσης, όπως τόνισε ο Λάμπρος Μπίρδας, «Ο ΠΑΟΚ πέρσι συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς αλλά το πρωτάθλημα κρίθηκε στα δικαστήρια. Δεν είπε κανένα ανακριβές γεγονός και δεν απευθύνθηκε σε συγκεκριμένο πρόσωπο».

Για την ατάκα του Ρουμάνου προπονητή: «Αυτό συνέβη μόνο κατά την διάρκεια της Γερμανίας του Χίτλερ», ειπώθηκε πως δεν έκανε σύγκριση αλλά απλή αναφορά, βγήκε μετά στην Nova και έδωσε εξηγήσεις.

«Έκανε απλή αναφορά σε δύο γεγονότα. Καμία σύγκριση. Είναι υβριστική συμπεριφορά αυτό;» αναρωτήθηκε ο Λάμπρος Μπίρδας και ζήτησε την απαλλαγή του Λουτσέσκου. Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης, συμπλήρωσε: «Δεν αναφέρθηκε σε κάποιο θεσμοθετημένο όργανο. Από κάποια ΜΜΕ η συγκεκριμένη δήλωση υπερπροβλήθηκε. Για την κλοπή αναφέρει ένα πραγματικό γεγονός. Όλα αυτά τα είπε έπειτα από ερώτηση που του έγινε. Δεν πήγε να κάνει ο ίδιος δηλώσεις».

Η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα και ο Λουτσέσκου κινδυνεύει με πρόστιμο 20.000 - 40.000 ευρώ.

Πηγή: SDNA