Skip to main content

Μπίσεσβαρ: Ο ΠΑΟΚ δικαιούται να αγωνιστεί στο Champions League (video)

Ο άσος του «Δικεφάλου» τόνισε πως στόχος θα πρέπει να είναι μία εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Την πεποίθησή του πως ο ΠΑΟΚ είναι ο πραγματικός πρωταθλητής φέτος και πως στόχος πρέπει να είναι μια εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία στους ομίλους του Champions League εξέφρασε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου»:

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου και τους πανηγυρισμούς, πλέον με καθαρό μυαλό, ποια πιστεύεις ότι είναι η μεγάλη εικόνα για τη φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ;. Ήταν τελικά επιτυχημένη;

«Πιστεύω ότι κάναμε μια καλή χρονιά. Μόνο στην αρχή της περιόδου αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα με τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ωστόσο στο τέλος μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Και αυτό διότι δεν χάσαμε πολλά παιχνίδια, αντίθετα κάναμε πολλές νίκες και κανονικά εμείς ήμασταν η ομάδα που κατέκτησε τρόπαια και τα δύο τρόπαια στην Ελλάδα».

Μιλάς για δύο τρόπαια. Θεωρείς πως η ποιοτική διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ήταν αυτή που είδαμε στον τελικό του κυπέλλου;

«Νομίζω πως ναι. Άλλωστε ακόμη και στο ντέρμπι του πρωταθλήματος στην Τούμπα δείξαμε ότι είμαστε πιο δυνατή ομάδα από αυτούς και στο τέλος δείξαμε σε όλους ότι εμείς είμαστε οι πραγματικοί πρωταθλητές».

Μετά από όσα έγιναν φέτος ποιος πιστεύεις ότι θα πρέπει να είναι ο μεγάλος στόχος για την επόμενη αγωνιστική περίοδο; Θα είναι η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το πρωτάθλημα;

«Θέλουμε να κατακτήσουμε όλους τους στόχους και τους θέλουμε όλους το ίδιο έντονα. Μόνο που θέλουμε να κάνουμε και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Στόχος είναι να προχωρήσουμε μέχρι και τους ομίλους του Champions League και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολους αντιπάλους και θα δούμε τελικά τι θα πετύχουμε».

Ήδη γνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ή τον Άγιαξ ή την Βασιλεία. Έχεις κάποια προτίμηση;

«Όχι για μένα προσωπικά είναι το ίδιο. Αν θέλεις να φτάσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να περάσεις από όλους τους προκριματικούς ανεξάρτητα από τους αντιπάλους και για μένα δεν είναι πρόβλημα ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε».

Αν σου έλεγα ότι θα έπρεπε να διαλέξεις μόνο μια διάκριση. Ή το πρωτάθλημα ή το Τσάμπιονς Λιγκ;

«Και τα δύο...Το πρωτάθλημα κανονικά το έχουμε πάρει ήδη και θέλουμε πλέον να ανταγωνιστούμε με τους καλύτερους, τις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης και πιστεύω ότι ως ΠΑΟΚ δικαιούμαστε να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League».

Ψήφισες και εσύ τον Φερνάντο Βαρέλα, ως MVP του ΠΑΟΚ στη φετινή αγωνιστική περίοδο;

«Ναι και φυσικά τον ψήφισα...».

Γιατί; Ο Πρίγιοβιτς πέτυχε τα περισσότερα γκολ. Ο Πέλκας είχε γκολ και ασίστ, όπως και εσύ...Γιατί είναι ο Βαρέλα ο πολυτιμότερος του ΠΑΟΚ;

«Γιατί όπως και όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν από την αρχή δυνατός. Έπαιξε στα περισσότερα παιχνίδια από όλους μας και ήταν σημαντικό ότι μαζί με τον τερματοφύλακα δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους μας να πετύχουν πολλά γκολ. Το να κρατήσεις απαραβίαστη την εστία σου για δεκαπέντε αγώνες σημαίνει πολλά...».

Έχεις αντιληφθεί πόσο δημοφιλής είσαι στους φίλους του ΠΑΟΚ;

«Όχι ακόμη για να πω την αλήθεια...αλλά είμαι εντάξει...».

Ο προπονητής σου έχει πει τα καλύτερα για σένα για τη συμπεριφορά σου στη χρονιά αλλά μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις στη διάρκεια της χρονιάς ήταν η εξής «Ο Μπίσεσβαρ γιατί δεν ξεκινάει;» Έχεις εξήγηση;

«Όχι . Επιμένω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή. Είχε τους λόγους του για αυτό, τους καταλαβαίνω και το μόνο που ήθελα ήταν να παλεύω για την ομάδα. Πιστεύω ότι αυτό το έδειξα στη διάρκεια της χρονιάς...».

Ήταν δύσκολο να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση;

«Φυσικά και ήταν δύσκολα. Είμαι ποδοσφαιριστής και όπως όλοι θέλω να αγωνίζομαι σε όλους τους αγώνες. Κάποιες φορές ωστόσο θα πρέπει να αντιληφθείς το ρόλο σου στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι πλέον είμαι λίγο μεγαλύτερος και έχω ηρεμήσει λίγο περισσότερο. Έχω βέβαια και την οικογένεια μου στο πλευρό μου να με ηρεμεί, αλλά όντως για μένα ήταν δύσκολο».

Πιστεύω ότι η καλύτερη σου στιγμή φέτος ήταν η πάσα πίσω από την πλάτη που έβγαλες στον Κουλούρη στο τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Συμφωνείς ή έχεις κάποια άλλη φάση στο μυαλό σου;

«Ναι ήταν μια πολύ καλή φάση. Όπως θεωρώ ότι ήταν εξίσου καλή και η σέντρα που έβγαλα στον Κουλούρη στον αγώνα με την Ξάνθη. Γενικά όμως πιστεύω ότι είχα καλές στιγμές σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν».

Τι προτιμάς να βγάζεις τόσο ωραίες πάσες ή να σκοράρεις ένα ωραίο γκολ;

«Και τα δύο. Δεν σκοράρω τόσο συχνά, αλλά συνηθίζω να δίνω τελικές πάσες....Ναι τελικά προτιμώ να μοιράζω ασίστ».

Αν εξαιρέσουμε όσα έγιναν εξωαγωνιστικά ή στα δικαστήρια. Μέσα στην ομάδα αγωνιστικά ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή;

«Πιστεύω ότι οι δυσκολίες ήταν στην αρχή της σεζόν, όπως είπα, όταν προέκυψαν οι αλλαγές στην θέση του προπονητή. Ήταν δύσκολη η αρχή...Στο τέλος χάσαμε έναν αγώνα στην Τρίπολη και εκείνη ήταν μια δύσκολη εβδομάδα. Κατορθώσαμε όμως να μείνουμε ενωμένοι και να συνεχίσουμε με νίκες από εκεί και πέρα σε όλα τα παιχνίδια που δώσαμε».

Τα σχέδια σου για το μέλλον ποια είναι;

«Έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και θα δούμε τι θα γίνει στη διάρκεια των επόμενων μηνών...».

Θα ήθελες να μείνεις πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ;

«Ναι γιατί εκτός των άλλων και η οικογένεια μου περνά ωραία εδώ. Οι συνθήκες και οι καιρικές είναι θαυμάσιες. Δεν έχω τίποτα για να παραπονεθώ...».