Skip to main content

Μπλατ: Επιπέδου Γκάλη ο Σπανούλης,τυχερός που τον κοουτσάρω καθημερινά

Έχουν κλάση και επίπεδο στον Άρη, τους ευχαριστώ για το θερμό καλωσόρισμα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Με τα καλύτερα λόγια για τον Άρη μίλησε ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο «Nick Galis Hall» κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην υποδοχή που του επεφύλασσε η πρώην ομάδα του ενώ δεν παρέλειψε να εξαίρει τους Νίκο Γκάλη και Βασίλη Σπανούλη.

«Ευχαριστώ τον οργανισμό του Άρη για το θερμό καλωσόρισμα σε μένα και τον Σάσα. Έχουν κλάση, έχουν επίπεδο και τους ευχαριστώ πολύ… Αν έχετε δει την ταινία ''Επιστροφή στο μέλλον'', καταλαβαίνετε τι συμβαίνει. Είμαι εδώ με μια άλλη μεγάλη ομάδα, τον Ολυμπιακό», δήλωσε αρχικά ο κόουτς των Πειραιωτών.

Για τον αγώνα είπε: «Σήμερα το ματς είχε δύο ιστορίες. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου και στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην ομάδα του Άρη γι’ αυτό. Είναι θετικό ότι μέσα σε αυτό το γήπεδο, με αυτόν τον αντίπαλο φεύγουμε με νίκη».

Για τον Άρη είπε πως «όσο περνάει η χρονιά ο Άρης αν και δεν έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα θα δυναμώνει και θα κάνει νίκες…».

Ρωτήθηκε για την επιστροφή του στο Παλέ ως αντίπαλος και απάντησε: «Εδώ για μένα υπήρχε πάντα ένα συναίσθημα, η ιστορία και η παράδοση του μπάσκετ, πρωτίστως λόγω του Νίκου Γκάλη και αυτό το γήπεδο μαζί με τον Άρη και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δημιούργησαν την παράδοση του ελληνικού μπάσκετ προς το εξωτερικό. Έπαιξα εναντίον του Νίκου Γκάλη στο κολέγιο, είναι πάντα ενδιαφέρον το πώς ο Γκάλης που ήταν καλός στο κολέγιο, έγινε αυτό που έγινε στην Ευρώπη, από τους καλύτερους παίκτες εδώ και νιώθω τυχερός που μπορώ να κοουτσάρω τώρα έναν παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά, τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι πολύ ιδιαίτερο που επέστρεψα εδώ και νιώθω αυτή την ιστορία, αυτή την παράδοση… Το καλό για μένα είναι ότι καθημερινά βλέπω έναν παίκτη σαν τον Γκάλη…».

Για το τι έγινε και η ομάδα του δεν ήταν ίδια στο δεύτερο ημίχρονο είπε: «Στο δεύτερο μέρος σταματήσαμε να παίζουμε με ταχύτητα και ένταση και αποστάσεις, ο Άρης ξεκίνησε να παίζει όπως τον βολεύει. Αν παίζεις παιχνίδι 65-70 πόντων, θα είναι πάντα ένα κλειστό παιχνίδι, μπορούν να το κερδίσουν όλοι…».