Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
x

ΜΠΛΕΡ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ: Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρθηκε στην πανδημία και στην αντιμετώπισή της επισημαίνοντας το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί συνεργασία και ομοφωνία σε παγκόσμια επίπεδο, λόγω της κρισιμότητας του θέματος, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Tony Blair και ιδρυτής του Faith Foundation, κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Blair αναφέρθηκε στην πανδημία και στην αντιμετώπισή της, επισημαίνοντας ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής θα είχε επιλυθεί σε σημαντικό βαθμό, αν οι κυβερνήσεις είχαν επιδείξει παρόμοιο ενδιαφέρον.  

Στη συζήτηση, συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης, ο οποίος έδωσε το κοινωνικό και πολιτικό στίγμα του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών  Ενέργειας. Φθηνή, καθαρή και αποκεντρωμένη ενέργεια συνεπάγεται περισσότερη δημοκρατία και λιγότερες πολιτικές εντάσεις. Έννοιες περισσότερο αντιληπτές όταν το θέμα της κλιματικής αλλαγής αφορά στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως ανέφερε ο κ. Περιστέρης.

Η χρηματοδότηση των ΑΠΕ είναι ένα σημαντικό και δύσκολο κομμάτι για τις αναπτυσσόμενες χώρες, επεσήμανε ο κ. Blair, αλλά χώρες όπως η Ρωσία και η Ινδία πρέπει να δουν τα απτά οφέλη που θα αποκομίσουν οι ανεπτυγμένες χώρες για να πειστούν και να ακολουθήσουν.

Τέλος ο κ. Περιστέρης αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση της νυν κυβέρνησης για στροφή στην πράσινη ανάπτυξη, και στην εδραίωση της κατεύθυνσης αυτής.   

Τη συζήτηση συντόνισε η Ράνια Τζίμα, δημοσιογράφος του Mega.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ