Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΜΠΛΕΤΑ: ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Το μήνυμα της κρισιμότητας των φετινών εκλογών για το ευρωκοινοβούλιο επισημαίνει η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Αφροδίτη Μπλέτα, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας.

Όπως αναφέρει στη Voria, «στην κάλπη της ευρωβουλής θα κριθεί το πολιτικό αποτέλεσμα, αφού είναι πολύ σημαντικό και σε επίπεδο εσωτερικό για να έχουμε μια καθαρή νίκη ως ΝΔ και να μπορέσουμε να στείλουμε το μήνυμα. Σημαντικές όμως είναι οι εκλογές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς για πρώτη φορά από καταβολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο επόμενος πρόεδρός της Επιτροπής δεν θα διοριστεί από τα κράτη μέλη, όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα εκλεγεί απευθείας από την ψήφο των Ευρωπαίων πολιτών».

Η ίδια υπογραμμίζει το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό κόμμα που θα πλειοψηφήσει στις επερχόμενες εκλογές θα ορίσει και τον πρόεδρο της Κομισιόν.

«Αυτό σημαίνει ότι είναι κρίσιμο το ΕΛΚ όπου συμμετέχει η ΝΔ να πλειοψηφήσει σε έδρες στο ευρωκοινοβούλιο, για να μπορέσει να αναδείξει ως πρόεδρο τον Μάνφρεντ Βέμπερ που είναι κάτι πολύ σημαντικό για την παράταξή μας. Πρόκειται άλλωστε για έναν άνθρωπο που είναι φίλος της Ελλάδας, φίλος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν συζητήσει άπειρες ώρες για τα ζητήματα της χώρας μας που δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά και κυρίως εθνικά και εσείς στη Μακεδονία το γνωρίζετε καλύτερα από όλους. Πρέπει να μπορούμε να έχουμε έναν πρόεδρο ο οποίος θα συνηγορήσει σε θέσεις, αιτήματα και καταστάσεις και δεν θα μας βάζει εμπόδια», σημειώνει η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Μάλιστα η κ. Μπλέτα επισημαίνει πως την επόμενη πενταετία θα αλλάξει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, θα αλλάξουν οι συσχετισμοί αφού ενδεχομένως να μπουν νέες χώρες. Η ίδια κάνει λόγο για αναδιάρθρωση της κοινής αγροτικής, κοινωνικής  και οικονομικής πολιτική, καθώς και της πολιτικής των συνόρων.

«Όλα αυτά θα συντονιστούν την επόμενη πενταετία και για τα επόμενα πολλά χρόνια. Άρα πρέπει να έχουμε μια δυνατή ομάδα να εκπροσωπεί τη χώρα μας, καθώς ως γνωστόν στο ευρωκοινοβούλιο καθόμαστε στα ίδια έδρανα με τους ομοϊδεάτες μας και όχι με τους ομοεθνείς μας. Η ΝΔ πρέπει να έχει μια ισχυρή ομάδα, με γνώση των θεμάτων ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτά τα οποία δικαιούται η Ελλάδα και όχι αυτά για τα οποία επαιτεί και δεν διεκδικεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αφροδίτη Μπλέτα.

Ποια είναι η Αφροδίτη Μπλέτα

Η Αφροδίτη Μπλέτα είναι απόφοιτη του Pierce College. Σπούδασε Νομικά στη Σορβόννη (Paris I), με ειδίκευση στο Διεθνές, Συγκριτικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι (Sciences-Po).

Εκπαιδεύτηκε στη Διαμεσολάβηση στο CEDR και στις Διαπραγματεύσεις στο Harvard. Ασκεί το λειτούργημα της Δικηγόρου και της Διαμεσολαβήτριας  στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων, τις Διεθνείς Συμβάσεις  και τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία.

Είναι πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου και του ελληνικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW), ενώ μετέχει στη Διαρκή Σύνοδο του ΟΗΕ για τη θέση της Γυναίκας και στις Γυναίκες του ΕΛΚ.

Υπήρξε εκλεγμένη Γενική Γραμματέας στο Σύνδεσμο  Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, και εκπρόσωπος της Αθήνας στην Ένωση Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, καθώς και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μιλά άπταιστα Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά και συνεννοείται στα Γερμανικά και στα Ισπανικά.

Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ