Skip to main content

Μπλόκα και φωτιές σε Κόρινθο και Μεσσηνία για τον φόνο του 18χρονου Ρομά

Μεγάλες διαστάσεις παίρνουν οι διαμαρτυρίες για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά στη Μεσσήνη - Οδοφράγματα και σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Σε σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ομάδες ατόμων, τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, διαμαρτύρονται για τον φόνο του 18χρονου Ρομά την περασμένη Δευτέρα στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας, ενώ σήμερα απολογήθηκε στον ανακριτή Καλαμάτας ο 64χρονος που κατηγορείται ως ο δράστης και κρίθηκε απόψε προφυλακιστέος.

Εκτός από τον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων υπάρχουν στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου - Άργους, στην Αργολίδα, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης - Γυθείου στην Λακωνία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδες ατόμων έχουν αποκλείσει και τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά Μεσσηνίας.

Συγκεντρώσεις δίπλα σε αυτοκινητόδρομους πραγματοποιούνται και σε Αγρίνιο, Αιτωλικό και Μεσολόγγι στην Αιτωλοακαρνανία, στα Σαγέικα της Αχαΐας, στην Αρχαία Ολυμπία και στα Λαστέικα της Ηλείας, καθώς και στα Εξαμίλια της Κορινθίας.