Skip to main content

«Μπλοκάρει» η χορηγία στο Ίδρυμα Σημίτη

Αναβάλλεται η ένταξη του προγράμματος ανάδειξης και αξιοποίησης του Αρχείου του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη, στα έργα που σκοπεύει να υλοποιήσει η Βουλή, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος
Αναβάλλεται η ένταξη του προγράμματος ανάδειξης και αξιοποίησης του αρχείου του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη, στα έργα που σκοπεύει να υλοποιήσει η Βουλή, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης 2007-2013, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, γνωστοποίησε τη σχετική απόφαση του Ιδρύματος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η όλη προεργασία και δρομολόγηση του έργου είχε γίνει σε χρόνο που δεν προμήνυε τη σημερινή κρίση».

«Σήμερα, όμως, δεδομένης της ιδιαίτερης αντίξοης οικονομικής συγκυρίας την οποία διέρχεται η χώρα, και παρά το γεγονός ότι το έργο θα απορροφήσει αποκλειστικώς κοινοτικά και όχι εθνικά κονδύλια, αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να αποσυρθεί από τον τρέχοντα προγραμματισμό και να αναβληθεί για ευθετότερο χρόνο, όταν τα παρόντα προβλήματα θα έχουν ξεπεραστεί», τονίζει ο κ. Σημίτης και συμπληρώνει:

«Λάβαμε την παρούσα απόφαση παρά το γεγονός ότι τα άλλα, ομόλογα του δικού μας ιδρύματα, έχουν χρηματοδοτηθεί κατά το παρελθόν και έχουν ολοκληρώσει την ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχείων τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Πετσάλνικος στην απαντητική του επιστολή, τονίζει ότι εκτιμά ιδιαίτερα την απόφαση αυτή του πρώην πρωθυπουργού και εκφράζει παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «σε σύντομο χρόνο και με τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, θα καταστεί δυνατή η ανάδειξη και αξιοποίηση του πολύτιμου αρχείου του Ιδρύματος».