Skip to main content

Πορείες αντιεξουσιαστών στη Λαγκαδά και εθνικιστών στην πλατεία Τερψιθέας (vid)

Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη όπου είναι συγκεντρωμένα μέλη εθνικιστικής οργάνωσης

Σε υψηλή επιφυλακή είναι απο νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται παραταγμένες από το μεσημέρι επί της οδού Λαγκαδά, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη δύο κινητοποιήσεις στη Σταυρούπολη μία αντιεξουσιαστών και μία εθνικιστικής οργάνωσης.

Αντιφασιστικές οργανώσεις και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχε συγκεντρωθεί επί της οδού Λαγκαδά μπροστά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά λίγο μετά τις 19.30 ξεκίνησαν πορεία επί της οδού Λαγκαδά στο ρεύμα ανόδου. Την πορεία συνοδεύει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Νωρίτερα, επιχείρησαν να προσεγγίσουν την πλατεία Τερψιθέας όπου ήταν συγκεντρωμένα μέλη εθνικιστικής οργάνωσης. Ωστόσο οι δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν την πρόσβαση στη μέση της οδού Λαγκαδά υπό τον φόβο επεισοδίων, παρόμοιων με αυτών που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου μέλη του Ιερού Λόχου στη Σταυρούπολη πέριξ της πλατείας Τερψιθέας. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα. Μετά την πορεία σε δρόμους της Σταυρούπολης επέστρεψαν στην πλατεία.

Αυτή την ώρα είναι κλειστά και τα δύο ρεύματα της οδού Λαγκαδά.

 

Διαβάστε: Συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών -εθνικιστών στη Σταυρούπολη – Επί ποδός η ΕΛΑΣ