Skip to main content

Μπλόκο σε πλοίο με σχεδόν 800 κιλά κοκαΐνης στη Σενεγάλη

Σύμφωνα με τη σενεγαλέζικη υπηρεσία τελωνείων τα ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα «σε 15 οχήματα» εντός του αγκυροβολημένου πλοίου.

Σχεδόν 800 κιλά κοκαΐνης με προέλευση από τη Βραζιλία, κατέσχεσε το Σαββατοκύριακο η υπηρεσία τελωνείων της Σενεγάλης σε πλοίο αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ντακάρ.

Η κοκαΐνη εντοπίστηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και η ποσότητά της ανερχόταν σε 798 κιλά. Σύμφωνα με τη σενεγαλέζικη υπηρεσία τελωνείων τα ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα «σε 15 οχήματα».

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, πολίτες της Σενεγάλης, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της αφρικανικής χώρας.

Πριν από μερικές ημέρες, στις 26 Ιουνίου, είχε κατασχεθεί ποσότητα κοκαΐνης 238 κιλών, η οποία βρέθηκε επίσης κρυμμένη μέσα σε αυτοκίνητα, πάνω σε πλοίο με προέλευση το λιμάνι Παραναγκουά της Βραζιλίας και προορισμό τη Λουάντα.

Η κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης στην ιστορία της Σενεγάλης - 2,4 τόνοι - έγινε τον Ιούλιο του 2007 στην περιοχή Μπουρ, σε ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα της χώρας.

Η κοκαΐνη, που παράγεται κατά κύριο λόγο στην Κολομβία, στη Βολιβία και στο Περού, διακινείται όλο και περισσότερο διά θαλάσσης, με ενδιάμεσους σταθμούς στην Καραϊβική, στο Μάγρεμπ και στη δυτική Αφρική, σημαντικούς διαμετακομιστικούς κόμβους, σημειώνουν ειδικοί. Η παγκόσμια παραγωγή κοκαΐνης κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό, φθάνοντας σχεδόν τους 2.000 τόνους το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC) σε πρόσφατη έκθεσή του.