Skip to main content

Μπλόκο στα Τέμπη από την ΑΕΛ στον Πανιώνιο, «ατρόμητος» ο Απόλλων!

Ο Απόλλων Σμύρνης, παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο, πήρε τον πρώτο του εντός έδρας βαθμό - Έμεινε πίσω στην υπόθεση τίτλος ο Ατρόμητος

Η καλύτερη εφετινή εμφάνιση της ΑΕΛ συνοδεύτηκε με την ευρεία νίκη επί του Πανιωνίου με 4-2, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Καθοριστική για την εξέλιξη του ματς ήταν η φάση του 39ου λεπτού, όταν ο Τσιλούλης στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Χούμπτσεφ έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ και δικαιολογημένα αποβλήθηκε από τον διαιτητή Παπαδόπουλο.

Η ΑΕΛ κυριάρχησε στη συνέχεια και παρά την εξαιρετική εμφάνιση του γκολκίπερ του Πανιωνίου, Κότνικ, κατάφερε να βρει άλλες τρεις φορές φορές το δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρει μία τεράστια νίκη στην προσπάθεια που καταβάλλει για να απομακρυνθεί από την... ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Το σερί των τριών διαδοχικών νικών του Πανιωνίου σταμάτησε στην θεσσαλική πρωτεύουσα. Η συγκλονιστική εμφάνιση του Κότνικ ήταν αδύνατο να κρατήσει «όρθιους» τους «κυανέρυθρους», που στάθηκαν και τυχεροί, καθώς η ΑΕΛ είχε δοκάρι και κλασικές ευκαιρίες για να φτάσει σε πιο ευρεία νίκη.

Μετά το δοκάρι του Νούνιτς στο 10΄, ο επιθετικός των «βυσσινί» κατάφερε να «πάρει το αίμα του πίσω» τέσσερα λεπτά αργότερα όταν μετά από σέντρα του κορυφαίου της συνάντησης, Μπαργκάν, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά.

Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν πολύ, καθώς στο 18ο λεπτό ο Πανιώνιος ισοφάρισε με τον Μασούρα να σκοράρει για 6η φορά στο πρωτάθλημα.

Η πίεση της ΑΕΛ συνεχίστηκε και στο 53' πήρε ξανά το προβάδισμα. Ο Μπαργκάν γύρισε από τα δεξιά, στο ύψος του πέναλτι και ο Μιλοσάβλιεβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τη «βοήθεια» και του δοκαριού.

Στο 57ο λεπτό ήρθε το νέο δοκάρι για τους γηπεδούχους, μετά το σουτ του Μπαργκάν, ο οποίος, όμως, στην επόμενη φάση πήρε το δεύτερο «ριμπάουντ» από διαδοχικές επεμβάσεις του Κότνικ στα σουτ των Ντέλετιτς και Κούνιτς κι από κοντά «έγραψε» το 3-1.

Η ομάδα της Λάρισας συνέχισε να πιέζει και στο 64' ανέβασε στο 4-1 το δείκτη του σκορ. Τότε ο Ντέλετιτς βγήκε στην αντεπίθεση, τροφοδότησε τον Νούνιτς μέσα στην περιοχή και εκείνος σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς με πλασέ.

Το μόνο που κατάφερε ο Πανιώνιος ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις του αγώνα με το εκπληκτικό γκολ του Ντουρμισάι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Χούμπτσεφ, Ζίζιτς, Μπαργκάν (82' Σαχίτι), Άντονι (68' Πίτι), Κοεφ (22' Ακόστα), Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς, Ντέλετιτς.

Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Κότσιτς, Μπανανά, Ντομίνγκεζ, Οικονομίδης (67' Σαραμαντάς), Κεϊτά, Τσιλούλης, Μασούρας, Πίρις, Ντουρμισάι.

Νέα απώλεια βαθμών για Ατρόμητο

Στη δεύτερη αναμέτρηση της αγωνιστικής, ο Ατρόμητος έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη για την κορυφή αφού δεν μπόρεσε να νικήσει στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης (1-1).

Οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση των αντιπάλων τους, ειδικά στο Β' ημίχρονο, και πήραν (μόλις) το δεύτερο βαθμό τους τη φετινή σεζόν, στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο τους. Ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό με τον Τριάδη και ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο 39' με τον Κωτσόπουλο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κόντρα στον Ατρόμητο που ξεκίνησε μουδιασμένα και έδωσε χώρο στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Τεννέ ευτύχησε μάλιστα να προηγηθεί στο σκορ στο 26ο λεπτό, όταν μακρινό σουτ του Τριάδη, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Χατζηισαΐα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μέγερι.

Το γκολ αυτό αφύπνισε τους παίκτες του Ατρόμητου και στο 35' έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Τότε ο Μπρούνο πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χουάντερσον κατάφερε ν' απομακρύνει και στη συνέχεια ο Λούκιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 39'. Τότε ο Μπρούνο μπήκε στην περιοχή, μετά από ασίστ του Γιαννούλη, σούταρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, αλλά πήρε το «ριμπάουντ» ο Κωτσόπουλος, ο οποίος με το γόνατο του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, πάλι ο Απόλλωνας ξεκίνησε πιο δυνατά και είχε δύο καλά σουτ στα πρώτα λεπτά. Πρώτα με τον Ακόστα στο 55' και τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Μπετινέλι, το σουτ του οποίου έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Μέγερι σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Το ματς στη συνέχεια πέρασε στον έλεγχο του Ατρόμητου, ο οποίος πίεσε την αντίπαλη άμυνα, ψάχνοντας το γκολ της νίκης, αλλά η άμυνα του Απόλλωνα άντεξε και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο διαιτητής του αγώνα, Γεώργιος Κομίνης, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Γκίνο, Ελ-Χέλβε, Οριουέλα, Κοντοέ - Μάντσον, Μούγιακιτς, Μπρούνο, Σάκιτς.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Χουάντερσον, Κοντοές, Λούκιτς, Τζανετόπουλος (54' Ναδάλες), Οριουέλα, Κονέ, Γκίνο, Ακόστα, Μπεντινέλι (89' Βαφέας), Τριάδης (73' Ντεφεντερίκο), Ελ-Χέλβε.

Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγερι, Κιβρακίδης (46' Μανούσος), Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Σάκιτς, Μπρούνο, Μάντσον (74' Βασιλακάκης), Ούμπιδες, Γιαννούλης, Κωτσόπουλος (63' Μούγιακιτς), Κουλούρης.

Γκολ -επιτέλους- ο Κλάους, βαθμό ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Κλάους Αθανασιάδης γλύτωσε από μία οδυνηρή ήττα τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο τελευταίο χρονικά ματς του «πρώτου πιάτου» της αγωνιστικής.

Έξι λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα με τον ΟΦΗ στους «Ζωσιμάδες» ο έμπειρος επιθετικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, μετά από 32 ματς πρωταθλήματος (!) και ο ΠΑΣ απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 από τους Κρήτες που είχαν προηγηθεί μετά από ένα διαιτητικό λάθος!

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς από τα πρώτα λεπτά και δημιούργησαν δύο-τρεις καλές φάσεις στην άμυνα του ΟΦΗ. Ο Αθανασιάδης στο 7' και 18΄, ο Αποστολόπουλος στο 17' και ο Τζημόπουλος στο 27' είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Κορυφαία φάση για τον ΟΦΗ στο πρώτο μέρος ήταν αυτή του 19ου λεπτού με το σουτ του Πλατέλλα, που υποχρέωσε τον Βελλίδη σε δύσκολη επέμβαση.

Με γκολ από τα αποδυτήρια για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Γκολ που προήλθε από την λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή Λάμπρου, ο οποίος υπέδειξε φάουλ υπέρ του ΟΦΗ στη γραμμή της μικρής περιοχής του ΠΑΣ, θεωρώντας ότι ο Βελλίδης έπιασε την μπάλα εκτός εστίας.

Αυτό δεν είχε συμβεί, καθώς όπως έδειξε και το τηλεοπτικό ριπλέι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ναι μεν ήταν εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα που κρατούσε στα χέρια του δεν είχε περάσει την γραμμή.

Από την κοντινή πάσα του Πλατέλα, ο Ποτουρίδης άνοιξε το σκορ στο 54΄, με το «παρθνενικό» του γκολ στην Super League, μετά από 100 και πλέον συμμετοχές.

Ο Γιάννης Πετράκης ενίσχυσε επιθετικά την ομάδα του περνώντας στο ματς τον Κρίζμαν, ο ΠΑΣ πίεσε και είδε τις προσπάθειές του να δικαιώνονται στο 84΄, όταν ο Παμλίδης γύρισε με κεφαλιά την μπάλα προς την καρδιά της περιοχής και ο Αθανασιάδης με γυριστό διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο ΟΦΗ έμεινε για 5ο σερί ματς χωρίς νίκη (τελευταία ήταν το 1-0 επί του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Λίλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος (67’ Μυστακίδης), Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Ξύδας (60’ Κριζμάν), Παμλίδης, Αθανασιάδης

ΟΦΗ: Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (83’ Παπαστεριανός), Νάστος, Κυριακίδης, Σάσι (69’ Μιχόγεβιτς), Πλατέλλας (92’ Κοιλιάρας), Βουό