Skip to main content

Οι κανόνες για την προεκλογική περίοδο - Μπλόκο στη Χρυσή Αυγή

Αποφασίστηκε να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από την κατανομή των χώρων που διατίθενται από τον δήμο Θεσσαλονίκης στους συνδυασμούς

Τους κανόνες τους οποίους πρέπει να τηρούν οι κομματικοί και αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί κατά την προεκλογική περίοδο αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από την κατανομή των χώρων που διατίθενται από τον δήμο Θεσσαλονίκης στους συνδυασμούς που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε πως επιθυμεί τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής. Επισήμανε, ωστόσο, πως υπάρχει το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά και να δικαιωθεί, όπως έγινε και στον δήμο Αθηναίων.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μιχάλης Κωνσταντινίδης, σημείωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να επιμείνει στον αποκλεισμό γιατί πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα.

Οι κανόνες και η κατανομή των χώρων προβολής

Τα συνολικά 406 στέγαστρα που διαθέτει ο δήμος θα κατανεμηθούν 20% στην Περιφέρεια, 40% στους υποψηφίους του δήμου και 40% για τις ευρωεκλογές (δείτε εδώ).

Για τις ευρωεκλογές και τη διαφωνία που είχε εκφράσει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την κατανομή των όψεων, αποφασίστηκε αρχικά από τα 160 στέγαστρα, να δοθούν δύο σε κάθε ένα από τους 49 συνδυασμούς και τα υπόλοιπα σύμφωνα με τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Παράλληλα, οι συνδυασμοί είτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές θα μπορούν να τοποθετήσουν ένα περίπτερο ή τροχόσπιτο σε κάθε κοινότητα. Επίσης, θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις θέσεις για τραπέζι και καρέκλες πάλι σε κάθε κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκαν οι απαγορεύσεις που θα ισχύσουν στην προεκλογική περίοδο από τους συνδυασμούς, προκειμένου η πόλη να εξακολουθεί να λειτουργεί και να έχει ευταξία.  

Συγκεκριμένα, απαγορεύονται οι κατασκευές σε χώρους ιστορικής σημασίας, φυσικού καλούς, αναψυχής, εκκλησία, σχολεία. Δεν θα επιτρέπονται  Όχι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, η ανάρτηση πανό σε δρόμους και πλατείες, καθώς και διαφημιστικά τρικάκια. Τέλος, απαγορεύεται η κατάληψη πάρκων για προεκλογικές συγκεντρώσεις, παρά μόνο με ειδική άδεια.