Skip to main content

Μπλόκο στις καταθέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης

Μπλόκο στο 50% των καταθέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να βάλει η αρμόδια υπηρεσία εφοριακών του υπουργείου Οικονομικών.
Μπλόκο στο 50% των καταθέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να βάλει η αρμόδια υπηρεσία εφοριακών του υπουργείου Οικονομικών, απόφαση η οποία σχετίζεται με το έλλειμμα - «μαμούθ», ύψους περίπου 33 εκατ. ευρώ, που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του δήμου.

Από το «πάγωμα» των λογαριασμών εξαιρούνται όσοι αφορούν στη μισθοδοσία των υπαλλήλων και τη διαχείριση του προγράμματος «Θησέας».

Κύκλοι από το δήμο Θεσσαλονίκης ανέφεραν στη Voria.gr ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι «έξω φρενών» με την κυβέρνηση, ενώ αύριο αναμένεται να παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη τύπου, προκειμένου να απαντήσει σχετικώς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Β. Παπαγεωργόπουλος αναμένεται να καταγγείλει τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για «κυβερνητικές αθλιότητες».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Μακραντωνάκης, δήλωσε ότι ο δήμος θα αιτηθεί την αναστολή της απόφασης για να μπορέσει να λειτουργήσει.