Skip to main content

Μπλόκο στο τελωνείο Κήπων από εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ

Σε αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου, προχώρησαν από το πρωί, εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς κ

Σε αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου, προχώρησαν από  το πρωί, εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς και η επαναλειτουργία των εργοστασίων του ομίλου.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των εργαζομένων, η κινητοποίηση ήταν το ύστατο μέσο αντίδρασης, έπειτα από τη διαφαινόμενη άρνηση των πιστωτριών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν το επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης και επαναλειτουργίας εργοστασίων του ομίλου.

Οι εργαζόμενοι, που έχουν στο πλευρό τους συναδέλφους τους από τα εργοστάσια, Κόπλαν Πέλλας, Δούδος Θεσσαλονίκης και Ναούσης, προειδοποίησαν ότι θα κρατήσουν κλειστό το τελωνείο Κήπων, έως ότου λάβουν υπεύθυνες απαντήσεις από τους αρμόδιους. Εν τούτοις, η επιτροπή αγώνα διευκρίνισε ότι κατά διαστήματα θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων, που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα.