Skip to main content

«Μπλόκο» της ΕΛΑΣ σε δύο διακινητές μεταναστών στο Κιλκίς

Προανάκριση για τις δύο περιπτώσεις διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, ενώ τα παραπάνω οχήματα κατασχέθηκαν.

Στον εντοπισμό δύο οχημάτων στα οποία, σε διαφορετικές περιπτώσεις, μεταφέρονταν παράνομα, 8 και 16 αλλοδαποί (από το Ιράκ, τη Συρία και το Μπαγκλαντές), προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί στην Κεντρική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, συνελήφθη 25χρονη, ελληνικής καταγωγής, διότι σε όχημα που οδηγούσε επί της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων στο ύψος του Πολυκάστρου, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 8 αλλοδαπούς, που στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η 25χρονη παρέλαβε τα άτομα από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στη δεύτερη περίπτωση, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίσθηκε στην περιοχή του Πολυκάστρου, όχημα στο οποίο άγνωστος οδηγός μετέφερε παράνομα 16 αλλοδαπούς και προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου τράπηκε σε φυγή.

Γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού του οχήματος.

Προανάκριση για τις δύο περιπτώσεις διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, ενώ τα παραπάνω οχήματα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.