Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, ΓΑΛΑΝΗ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΣΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΗ

Οι ερμηνεύτριες και η ορχήστρα θα παρουσιάσουν τα τραγούδια του σημαντικότερου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής σε μία μαγική βραδιά.

Την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, που ιδρύθηκε πρόσφατα, κατόπιν πρωτοβουλίας της οικογένειάς του και της Seed Point, μουσικού εκδότη του δημιουργού, με την υποστήριξη της εταιρείας μουσικών παραγωγών Prospero, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αυτό το καλοκαίρι το κοινό, στο Αρχαίο Θέατρο Σίβηρης στην Κασσάνδρα, με δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες, τη Δήμητρα Γαλάνη και τη Νατάσσα Μποφίλιου. Τα τραγούδια του σημαντικότερου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τα οποία διατηρούν αμείωτη τη δύναμη και την απήχησή τους και εξακολουθούν να μας συναρπάζουν, παρουσιάζονται από δύο ξεχωριστές ερμηνεύτριες και μια ορχήστρα εξαίρετων μουσικών που ασχολούνται πολλά χρόνια με το έργο του Τσιτσάνη.

Η πρώτη παρουσίαση της Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης και του συγκεκριμένου προγράμματος έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Ακολούθησαν δύο sold-out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης που κέρδισαν κοινό και κριτικούς. Στις παραστάσεις αυτές συμπράττουν για πρώτη φορά επί σκηνής και αποδίδουν αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, με τον δικό τους τρόπο, δύο πολύ ιδιαίτερες φωνές. Η Δήμητρα Γαλάνη, μια σπουδαία καλλιτέχνης που επί 40 και πλέον χρόνια πρωταγωνιστεί στο ελληνικό τραγούδι με τη συνέπεια, τη διορατικότητα και την ποιότητα των μουσικών της επιλογών, την οποία είχε επιλέξει ο ίδιος ο Τσιτσάνης ως ερμηνεύτρια των τραγουδιών του, και η Νατάσσα Μποφίλιου, η πιο σημαντική και αγαπητή σύγχρονη ερμηνεύτρια που ξεχωρίζει για το ταλέντο της και την απολύτως προσωπική ερμηνευτική της ταυτότητα.

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μια ορχήστρα προσανατολισμένη στο έργο του μεγαλοφυούς και καινοτόμου συνθέτη, στιχουργού και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, ο οποίος μας κληροδότησε ένα έργο σπάνιας ποιότητας, μαστοριάς και καλαισθησίας, χωρίς το οποίο η εικόνα της ελληνικής μουσικής θα ήταν διαφορετική. Ο Βασίλης Τσιτσάνης διήνυσε μια δημιουργική περίοδο 45 ετών συνεχούς παρουσίας στο πάλκο πλαισιωμένος μέχρι το τέλος της ζωής του από προικισμένους μουσικούς, καλύπτοντας τη βαθιά ανάγκη του να επικοινωνήσει με το κοινό και να εμπνευστεί από αυτό. Αυτήν ακριβώς την προσήλωση του Τσιτσάνη στη σωστή παρουσίαση των τραγουδιών του έρχεται να υπηρετήσει η ομώνυμη Ορχήστρα. Βασικός σκοπός της, η προβολή του έργου του μέσα από ζωντανές εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Πάππου, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ουσιαστικού γνώστη του έργου του μεγάλου μας δημιουργού.  

Την Τρίτη 13 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Σίβηρης, οι διοργανωτές υπόσχονται μία βραδιά «μαγική, ονειρεμένη» που θα θυμίσει στο κοινό τον πλούτο της μουσικής του Βασίλη Τσιτσάνη, ο οποίος –διαχρονικός και επίκαιρος όπως όλοι οι μεγάλοι της Τέχνης– εξακολουθεί, έναν αιώνα μετά τη γέννησή του, να ζει μέσα από τα τραγούδια του και να συγκινεί ακροατές από διαφορετικές γενιές.

Συμμετέχουν οι μουσικοί

Μπουζούκι – Επιμέλεια ορχήστρας: Μανώλης Πάππος  

Μπουζούκι: Φώτης Βεργόπουλος  

Μπαγλαμάς – φωνή: Βασίλης Προδρόμου

Κιθάρα: Νίκος Γύρας  

Πιάνο: Δημήτρης Σίντος

Ακορντεόν: Ντάσσο Κούρτι

Μπάσο: Μιχάλης Δάρμας

Κρουστά: Στράτος Σαμιώτης  

Bιολί: Νίκος Βερύκοκος

Πληροφορίες:

Τρίτη 13 Αυγούστου

Αρχαίο θέατρο Σίβηρης, Κασσάνδρα

27ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας

Καλοκαίρι 2019

Ώρα έναρξης: 21.30 // Οι πόρτες ανοίγουν: 20.30

Τιμές εισιτηρίων:

15€, προπώληση

17€, είσοδος θεάτρου

12€, φοιτητικά, ανέργων, πολυτέκνων, παιδικά από 8 ετών και άνω

Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.

Προπώληση εισιτηρίων:

TICKET SERVICES: www.ticketservices.gr II Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) ΙΙ Τηλέφωνο: 210 7234567

Καταστήματα PUBLIC και online στο tickets.public.gr

Super Market "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ" Σίβηρη τηλ. 23740 27450

Μini Market "IOANNIS" (Μαναλούτσος) Σίβηρη τηλ. 23740 24912

Βιβλιοπωλείο SCRABBLE "Παπαρούλιας",  Κασσάνδρεια τηλ. 23740 23830
 
Συντελεστές:

Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου

Ηχοληψία FOH: Βαγγέλης Κουλούρης

Ηχοληψία σκηνής: Aντώνης Ζαχόπουλος - Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Σχεδιασμός δράσεων για το Έργο του Βασίλη Τσιτσάνη: Σωτήρης Λυκουρόπουλος

Παραγωγή: PROSPERO - Βασίλης Τσιτσάνης published by SEED POINT
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ