Skip to main content

Μπογδάνος: Δεν ταυτιζόμαστε με τη Χρυσή Αυγή - Αφύπνιση της Ευρώπης η νίκη Μελόνι

Το νέο κόμμα πρόκειται να πραγματοποιήσει συνέδριο και θα ανακοινώνει κάθε εβδομάδα ένα υποψήφιο, όπως σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Με σύνθημα «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια και Οικονομική Ελευθερία», ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε στο MEGA σχετικά με τη δημιουργία του κόμματός του.

Διαβάστε σχετικά - «Πατρίδα» το νέο κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου - Αντιπρόεδρος η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Υπενθυμίζεται πως ο ανεξάρτητος βουλευτής ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, την ίδρυση του κόμματος με την ονομασία «ΠΑΤΡΙΔΑ» (Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής), με αντιπρόεδρο την πρώην υποψήφια βουλευτή της ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το κόμμα πρόκειται να πραγματοποιήσει συνέδριο και θα ανακοινώνει κάθε εβδομάδα ένα υποψήφιο.

«Αυτό που είχε το κόμμα είναι συνέπεια, όσα λέγαμε στο παρελθόν εξακολουθούμε να λέμε και σήμερα», είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και στη συνέχει αναφέρθηκε στο σύνθημα του κόμματος πως «το σύνθημα είναι "Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια και Οικονομική Ελευθερία", διότι oι αριστεροποιημένες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν να κάνουν μόνο με εθνικά θέματα, με ζητήματα εποικισμού, ισλαμικής εισβολής και αντικατάστασης πληθυσμού. Το "Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια" είναι ένα σύνθημα το οποίο είναι από τα τέλη του 19ου αιώνα, το σφετερίστηκε η επταετία και του άφησε την αρνητική επίγευση. Η πατρίδα και η θρησκεία είναι πράγματα που αγαπάμε, η οικογένεια για εμάς είναι το κύτταρο όλων των κοινωνιών που θέλουν να προκόψουν».

«Δεν θα στηρίξουμε σε τίποτα τη ΝΔ - Αφύπνιση της Ευρώπης η νίκη Μελόνι»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκανε λόγο για αφύπνιση της Ευρώπης με αφορμή τη νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις ιταλικές εκλογές.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ιδεολογική του διαφωνία με την ΝΔ: «Δεν μπορείς να συμβιβάσεις τους πολέμιους της πολιτικής του Μαξίμου με τους απολογητές της. Διαφωνήσαμε ως προς δύο τινά: πρώτον, μας έλεγαν με εσωτερικές οδηγίες να μην τολμήσουμε να πούμε ότι είμαστε δεξιοί και το κόμμα μας είναι συντηρητικό. Το δεύτερο, μας αναγκάζει να προχωρήσουμε μόνοι, αλλά καλύτερα έτσι, για να ξέρει καθένας τι θα επιλέξει. Εμείς δεν προτιθέμεθα να στηρίξουμε την κυβέρνηση σε τίποτα».

«Έχουμε να εκφράσουμε ένα κόσμο, την αντίθεση σε πολιτικές σοσιαλιστικές στην οικονομία, τη φορολογία, τα επιδόματα, τη λαθρομετανάστευση, τον ισλαμικό εποικισμό που βάζει μπροστά οποιεσδήποτε μειονότητες. Εννοώ ότι μπαίνει κάθε μέρα – ενώ λένε ότι φυλάσσονται τα σύνορα καλύτερα – το ισοδύναμο ενός χωριού μουσουλμάνων στη χώρα, οι οποίοι παίρνουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και επιδόματα που σημαίνει ότι επιβαρύνεται δημοσιονομικά η χώρα».

Στη συνέχεια υποστήριξε πως «θα πρέπει να μαζευτούν σε ένα χώρο, ούτως ώστε να μην είναι στην χώρα ανεξέλεγκτοι. Είναι παντού και έχουν δημιουργήσει κοινότητες που ζητούν να αλλάξουν τους τρόπους, τα ήθη και τους κανόνες που διέπουν τη ζωή μας σε αυτή τη χώρα».

«Δεν ταυτιζόμαστε με τη Χρυσή Αυγή - Να κλείσουν τα σύνορα, να υπάρχουν και κλειστά κέντρα»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τόνισε πως δεν υπάρχουν κοινά σημεία του κόμματός του με τη Χρυσή Αυγή.

«Καταδικάζω απόλυτα τη Χρυσή Αυγή. Δεν έχουμε τα ίδια επιχειρήματα, μπορεί να λέμε σε κάποια πράγματα τα ίδια λογικά, δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε. Ποιος σας είπε ότι δεν θέλουμε το μουσουλμανάκι στο σχολείο; Κάθε παιδί πρέπει να παίρνει παιδεία, κάθε παιδί, όπου και να βρίσκεται. Με το πρόσχημα ενός παιδιού το γεγονός ότι μας έχουν έρθει εκατοντάδες μαντραχαλάδες που θέλουν να επιβάλλουν άλλα ήθη, άλλους κανόνες από αυτούς που ξέραμε μέχρι τώρα. Βεβαίως να κλείσουν τα σύνορα, όχι μόνο να κλείσουν, αλλά να υπάρχουν και κλειστά κέντρα, όπου όποιος εισβάλει στη χώρα να παραμένει εκεί».

«Ο Αντετοκούνμπο αποτελεί παράδειγμα»

Στη συνέχεια ο πολιτικός αναφέρθηκε στον Γιάννης Αντετοκούνμπο, τονίζοντας πως αποτελεί παράδειγμα.

«Είναι χριστιανός ορθόδοξος, μιλάει ελληνικά, έχει πάει στρατό, αγαπάει τη σημαία, ψάλλει τον εθνικό ύμνο. Έχετε δει αυτούς που σφάζονται και σφάζουν στους δρόμους της Αθήνας να έχουν αυτή τη στάση που έχουν ο Γιάννης και τα αδέρφια του;», δήλωσε στο MEGA.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μποδγάνος υποστήριξε τη θέση πως το πολιτικό Ισλάμ δεν μπορεί να αφομοιωθεί στην Ευρώπη.