Skip to main content

Μπόλαρης για Παππά: Όποιος έχει ευθύνες δεν ζητά άσυλο από το κόμμα

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με τον Νίκο Παππά αλλά και γιατί αρνήθηκε να γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε καμία περίπτωση όπου υπάρχουν προσωπικές ευθύνες δεν δικαιούται αυτός που τις έχει να ζητά άσυλο, ομπρέλα και ασπίδα από το κόμμα του ή την παράταξή του. Αναλαμβάνει τις ευθύνες. Και αυτό όχι μόνο για τον Παππά αλλά για τον κάθε Παππά σε κάθε περίπτωση!».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας στο Radio North 98, ενώ αποκάλυψε και τους λόγους για τους οποίους δεν έχει γραφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες πρόσθεσε: «Στα κόμματα, σε όλα τα κόμματα και σε όλα τα χρόνια υπάρχει μια λογική: όταν κάποιος είναι εκτεθειμένος να επιχειρεί να καλυφθεί πίσω από το κόμμα. Όταν ήμουν μικρός στον δήμο Σερρών, όταν υπήρξε ένα ζήτημα που είχε σχέση με την λειτουργία ενός προσώπου, ως αντιδημάρχου. Μόλις έγινε γνωστό δημοσίως η άμυνα ήταν να ειπωθεί ότι εμείς είμαστε καλοί, είμαστε σωστοί μας χτυπούν οι κακοί. Αυτή είναι τελείως λάθος αντίληψη».

Ο κ. Μπόλαρης συνέχισε λέγοντας: «Δεν θέλω κανείς, σε οποιοδήποτε κόμμα, είτε είναι κυβέρνηση, είτε αντιπολίτευση, είτε στην περιφέρεια, είτε στην αυτοδιοίκηση, είτε στον συνδικαλισμό, όταν κάνει λάθος να θέλει να κρύβεται για το προσωπικό λάθος πίσω από την γενική λειτουργία του κόμματος... Σας θυμίζω ότι είχα την τιμητική ευθύνη αλλά και δυσβάσταχτο φορτίο και προνόμιο να είμαι πρόεδρος στην επιτροπή που χειρίστηκε την υπόθεση των υποβρυχίων. Είχα ως κατηγορούμενο τον κ. Τσοχατζόπουλο. Έψαχνα να βρω αν έχει ευθύνες ένας άνθρωπος που θα ήταν παρ’ ολίγον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρωθυπουργός της Ελλάδας. Δεν δίστασα ούτε μια στιγμή. Σε αυτές τις περιπτώσεις κανένα κόμμα, κανένας αρχηγός δεν δικαιούται όταν κάποιος έχει προσωπικές ευθύνες να τις κάνει συλλογικές και να τις καλύπτει. Αυτό ισχύει και για όλα όσα έχουν γίνει και από την κυβέρνηση με τις σκανδαλώδεις αναθέσεις».

Για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τις αναφορές στο «βρώμικο 89» ο κ. Μπόλαρης σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας όταν μίλησε για ένα νέο 89 έκανε αυτοκριτική στην παράταξή του η οποία είχε πάρει μέρος κόντρα στον Ανδρέα Παπανδρέου. Το να κάνει κάποιος αυτοκριτική και να λέει ότι έγινε το 89 λάθος είναι κάτι πολύ σημαντικό. Έστω κι αν αυτό γίνεται τριάντα χρόνια μετά».

Ο πρώην βουλευτής, που όπως επισήμανε συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψε μάλιστα για πρώτη φορά γιατί αρνήθηκε  από τον πρώην πρωθυπουργό να γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μου το ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το 2015 και δεν έγινα. Του είπα: πρόεδρε έχω ζήτημα πολιτικής τοποθέτησης, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ριζοσπαστική Αριστερά. Εγώ δεν είμαι ριζοσπαστική αριστερά. Εγώ είμαι σοσιαλιστική αριστερά. Πιστεύω στις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, μ’ αυτές μεγάλωσα, αυτές στήριξα, αυτές με εξέλεξαν για να τους εκπροσωπήσω. Αυτές εκπροσωπώ και σήμερα στην Βουλή. Εάν θέλεις να συνεργαστούμε, του είπα, είμαι στην σοσιαλιστική αριστερά και μπορούμε να συνεργαστούμε. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ριζοσπαστική αριστερά δεν γίνομαι» σχολίασε. «Σήμερα αν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να είναι μέσα στο παιχνίδι της κυβερνησιμότητας της χώρας με τις λογικές της ριζοσπαστικής αριστεράς η οποία βάζει απέναντι τις κοινωνικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι. Πρέπει να ξεκαθαρίσει μέσα του εάν θα είναι με την ριζοσπαστική αριστερά ή εάν θα είναι με την σοσιαλιστική Αριστερά, με την Κεντροαριστερά όπως την ξέρει ο κόσμος και όπως της έδωσε εντολή να κυβέρνησε» κατέληξε ο κ. Μπόλαρης.