Skip to main content

Μπολσονάρου για κορωνοϊό: Οι Βραζιλιάνοι δεν κολλάνε ποτέ τίποτα

Ο αριθμός των νεκρών λόγω Covid-19 στη Βραζιλία έχει φτάσει τους 77. Απίθανο θεωρεί ο πρόεδρός της το ενδεχόμενο να ξεφύγει η κατάσταση.

Εντύπωση έχει προκαλέσει διεθνώς η κάπως «ανέμελη» στάση του Βραζιλιάνου προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρου απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού που μαστίζει τον πλανήτη.

Σύμφωνα με την Guardian, ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος προσπάθησε πρόσφατα να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρας του ισχυριζόμενος ότι οι Βραζιλιάνοι είναι τόσο ανθεκτικοί που μπορούν ακόμη και να κολυμπήσουν σε... λύματα «χωρίς να πάθουν τίποτε».

Όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, παρόλο που ο αριθμός των νεκρών λόγω Covid-19 στη Βραζιλία έχει φτάσει τους 77, ο Μπολσονάρου θεωρεί μάλλον απίθανο να εξελιχθούν τα πράγματα στην χώρα του όπως στις ΗΠΑ, όπου τα τελευταία 24ωρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ξεπέρασαν ακόμα και της Κίνας!

«Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», φέρεται να είπε ο Μπολσονάρου σε ρεπόρτερ έξω από το προεδρικό μέγαρο. «Κυρίως επειδή οι Βραζιλιάνοι χρήζουν μελέτης. Δεν κολλάνε ποτέ τίποτα. Βλέπεις έναν τύπο να βουτάει μέσα στα λύματα, μετά βγαίνει έξω και δεν παθαίνει τίποτα», συμπλήρωσε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος. Στη συνέχεια, διατύπωσε μία ακόμη εκτίμηση για τον ιό, αντικρούοντας τον ίδιο του τον εαυτό καιχωρίς φυσικά να παρέχει την παραμικρή επιστημονική απόδειξη για τα λεγόμενά του. «Θεωρώ πιθανό ακόμα και να είχαν μολυνθεί αρκετά άτομα στη Βραζιλία, μερικές εβδομάδες ή μήνες πριν, και πλέον να έχουν αναπτύξει αντισώματα που εμποδίζουν τη μετάδοση».

Όπως επισημαίνει πάντως η Guardian, τα πραγματικά γεγονότα μάλλον διαψεύδουν τον Μπολσονάρου, αφού εχθές ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της χώρας ότι τα θύματα του νέου κορωνοϊού αυξήθηκαν σε 77 από 46 που ήταν την Τρίτη. Μέχρι σήμερα, 2.915 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην χώρα του Μπολσονάρου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Folha de Sao Paolo, από τα τέλη Φεβρουαρίου παρατηρείται στη χώρα μια κατακόρυφη αύξηση των ανθρώπων που εισάγονται σε νοσοκομεία της χώρας με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.