Skip to main content

«Μποναμά» 200 ευρώ για τους στρατιώτες θητείας ζητά το ΚΚΕ

Ζητείται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να πάρει έκτακτη απόφαση και να ενισχύσει τους στρατιώτες με οικογενειακά εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.

Παρέμβαση στη βουλή και συγκεκριμένα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος για να δοθεί ενίσχυση τους οπλίτες που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία μακριά από το σπίτι τους.

Όπως τονίζεται, «οι στρατευμένοι νέοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με ευθύνη της κυβέρνησης, υποχρεώνονται σε μια σειρά από έξοδα, που επιβαρύνουν σοβαρά τα χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα της λαϊκής οικογένειας. Ένα μεγάλο έξοδο για τους φαντάρους αποτελεί η μετακίνηση τους, ιδιαίτερα όπως κατά την περίοδο των εορτών».

«Η κυβέρνηση τη στιγμή που δαπανά τεράστια ποσά για νατοϊκούς εξοπλισμούς και η χώρα μας κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στις νατοϊκές χώρες για αυτούς, διαθέτει πενιχρά ποσά για τους στρατευμένους νέους. Αυτή την περίοδο των εορτών χρειάζεται να πάρει έκτακτη απόφαση και να ενισχύσει τους στρατιώτες, που το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα είναι κάτω των 12.000 ευρώ. Να τους χορηγηθεί ΤΩΡΑ εφάπαξ ενίσχυση 200 ευρώ. Επίσης στους στρατευμένους νέους που έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια, να δοθεί εφάπαξ ενίσχυση ύψους 751 ευρώ», αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.