Skip to main content

Μπορέλ: Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις μαζικές συλλήψεις στη Ρωσία

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας έγιναν λίγο πριν από την επίσκεψή του στη Μόσχα, το διάστημα 4-6 Φεβρουαρίου.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ «εξέφρασε τη λύπη του για τις μαζικές συλλήψεις» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι σήμερα στη Ρωσία και τη «δυσανάλογη χρήση δύναμης» εναντίον των διαδηλωτών και των δημοσιογράφων.

«Οι πολίτες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ασκούν το δικαίωμα τους να διαδηλώνουν χωρίς τον φόβο της καταστολής. Η Ρωσία πρέπει να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter o Ζοζέπ Μπορέλ.

Η ρωσική αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 4.400 συλλήψεις και απέκλεισε το κέντρο ρωσικών πόλεων, μεταξύ αυτών της Μόσχας, κατά τη διάρκεια των νέων διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα υπέρ της αποφυλάκισης του Ναβάλνι.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας έγιναν λίγο πριν από την επίσκεψή του στη Μόσχα, το διάστημα 4-6 Φεβρουαρίου, όπου θα ζητήσει την απελευθέρωση του Ναβάλνι και θα συζητήσει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της ΕΕ.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη στη Ρωσία ενός επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας από το 2017.