Skip to main content

Μπορέλ για Ουκρανία: Να μην δραματοποιείται η κατάσταση όσο συνεχίζει ο διάλογος

Ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ καλεί σε αποκλιμάκωση της διπλωματικής έντασης ύστερα από την απόφαση των ΗΠΑ για απόσυρση του διπλωματικού προσωπικού.

Ο Μπορέλ επιχειρεί να ρίξει τους τόνους μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για απόσυρση των διπλωματών και των οικογενειών τους από την Ουκρανία.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, καλεί σε αποκλιμάκωση της διπλωματικής έντασης, ύστερα από την απόφαση των ΗΠΑ για απόσυρση του διπλωματικού τους προσωπικού από την Ουκρανία, καθώς εγείρουν ζήτημα ασφαλείας, λόγω της συγκέντρωσης ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή.

Ο Μπορέλ σημείωσε με δήλωσή του, την Κυριακή, ότι δεν υπάρχει λόγος να δραματοποιείται η κατάσταση όσο ο διάλογος με τη Ρωσία συνεχίζεται. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να δραματοποιούμε όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις- και συνεχίζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για αυτόν το λόγο «δεν πρόκειται να κάνουμε το ίδιο πράγμα, γιατί δεν γνωρίζουμε συγκριμένους λόγους», σημείωσε αναφερόμενος στην απόφαση των ΗΠΑ για απόσυρση των διπλωματών και των οικογενειών τους.

Σήμερα, ο Μπορέλ βρίσκεται στις Βρυξέλες όπου θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ, στην οποία θα παρευρεθεί εξ αποστάσεως και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Πηγή: Euractiv