Skip to main content

Μπορέλ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σθεναρά την κυβερνοεπίθεση κατά της Ουκρανίας

H κυβερνοεπίθεση κατά των ιστοσελίδων της ουκρανικής κυβέρνησης είναι απαράδεκτη, δήλωσε ο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ την επίθεση εναντίον ιστοσελίδων της Ουκρανίας στην δήλωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σθεναρά την κυβερνοεπίθεση κατά της Ουκρανίας. H κυβερνοεπίθεση κατά των ιστοσελίδων της ουκρανικής κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και στη διάδοση παραπληροφόρησης και θα μπορούσαν να συμβάλουν στην περαιτέρω κλιμάκωση της ήδη τεταμένης κατάστασης» αναφέρει.

Ο κ. Μπορέλ προσθέτει, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ, ότι «η Ουκρανία αντέδρασε γρήγορα και αποφασιστικά στις επιθέσεις χάρη στην αυξημένη ανθεκτικότητά της στον κυβερνοχώρο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της βρίσκονται σε επαφή με την Ουκρανία και είναι έτοιμα για την παροχή πρόσθετης, άμεσης, τεχνικής βοήθεια στην Ουκρανία για την αποκατάσταση αυτής της επίθεσης και την περαιτέρω υποστήριξή της έναντι οποιωνδήποτε αποσταθεροποιητικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ενίσχυσης της ανθεκτικότητάς της έναντι υβριδικών απειλών και απειλών στον κυβερνοχώρο».

«Επαναβεβαιώνουμε την αδιαμφισβήτητη υποστήριξή μας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της» καταλήγει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.