Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
x

ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ: ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους ενισχύει την αναγκαιότητα για αποκλιμάκωση των εντάσεων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η κατάρριψη «από λάθος» του ουκρανικού επιβατικού αεροσκάφους από το Ιράν ενισχύει την αναγκαιότητα για αποκλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

«Η παραδοχή από το Ιράν ότι η πτήση 752 της Ukraine International Airlines καταρρίφθηκε από λάθος από τις ίδιες τις ένοπλες δυνάμεις του είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του.

Ανάμεσα στα 176 θύματα, τέσσερις επιβάτες ήταν Βρετανοί υπήκοοι.

«Χρειαζόμαστε τώρα μια συλλογική, αμερόληπτη και ανεξάρτητη διεθνή έρευνα και τον επαναπατρισμό των σορών των θυμάτων. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί στενά με τον Καναδά, την Ουκρανία και τους άλλους διεθνείς εταίρους μας που επηρεάστηκαν από αυτό το δυστύχημα ώστε να διασφαλίσουμε πως αυτό θα συμβεί», είπε ο Τζόνσον.

«Μπορούμε όλοι να δούμε πολύ ξεκάθαρα ότι η περαιτέρω σύγκρουση θα οδηγήσει απλώς σε περισσότερες απώλειες και τραγωδίες. Είναι κρίσιμο όλοι οι ηγέτες να επιδιώξουν μια διπλωματική λύση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ