Skip to main content

Μπορίσοφ: Οι πύραυλοι κατέστρεψαν τις χώρες τους,γεμίσαμε μετανάστες

Ο καθένας θα ανοίξει την καρδιά του για να βοηθήσει αυτούς τους εξαθλιωμένους ανθρώπους, τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Απρόοπτα αποκαλυπτικός ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, σε φόρουμ, το οποίο διοργανώθηκε στη Σόφια, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έκανε  ένα εκπληκτικά αιχμηρό σχόλιο για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Η Βουλγαρία πρέπει να σηκώσει το βάρος της ευθύνης της και να βοηθά τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις περιοχές των συγκρούσεων στις χώρες όπου έχει αναμιχθεί η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Αυτό είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του φόρουμ «Μετανάστευση και ένταξη. Το αντίκτυπο στις γυναίκες».

«Ο καθένας θα ανοίξει την καρδιά του, για να βοηθήσει αυτούς τους εξαθλιωμένους ανθρώπους, επειδή οι πύραυλοί μας -γαλλικοί, αγγλικοί, αμερικανικοί, ρωσικοί και τουρκικοί-, κατέστρεψαν τις πόλεις και τις χώρες τους. Εξάγαμε δημοκρατία η οποία κατέστρεψε τα κράτη αυτά. Και τώρα περιμένουμε την ώρα, που ο Τόνι Μπλερ βγήκε και είπε, «λάθος κάναμε στο Ιράκ». Γιατί θα πρέπει να περιμένουμε δέκα χρόνια για να ζητήσουμε συγγνώμη, και δεν το σταματάμε αμέσως», είπε ο Μπορίσοφ.