Skip to main content

Μπορίσοφ:«Στο όνομα της ελληνοβουλγαρικής φιλίας, ανοίξτε τα σύνορα»

Με επιτροπή Ελλήνων αγροτών που έχουν αποκλείσει τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, ώστε να τους μεταπείσει και «στο όνομα της ελ
Με επιτροπή Ελλήνων αγροτών που έχουν αποκλείσει τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μποϊκο Μπορίσοφ, ώστε να τους μεταπείσει και «στο όνομα της ελληνοβουλγαρικής φιλίας» να ανοίξουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Οι αγρότες σε μια χειρονομία καλής θέλησης, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους, άνοιξαν τη συνοριακή διάβαση, από τις πέντε το απόγευμα και θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας έφτασε στο βουλγάρικο μεθοριακό σταθμό Κούλατα με ελικόπτερο και στην εννεαμελή επιτροπή των ελλήνων αγροτών που είχε περάσει στο βουλγαρικό έδαφος ανάφερε οτι προτού ξεκινήσει απο την Σόφια μίλησε, τόσο με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαρα.

Ο κ. Μπορίσοφ υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία λέγοντας στα μέλη της ότι «με ζητήσατε και ήρθα», ενώ στη συνέχεια κάλεσε τους αγρότες να ανοίξουν τα σύνορα. Εκείνοι από την πλευρά τους ανταποκρίθηκαν, απελευθερώνοντας τη διάβαση μέχρι τις 22.00 μ.μ.

Η συνάντηση έγινε σε βουλγαρικό έδαφος, μετά από αίτημα των αγροτών της περιοχής των Σερρών, οι οποίοι αμέσως μετά, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, θα συσκεφθούν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.