Skip to main content

Μπορίσοφ: «Τα μπλόκα δεν είναι ευρωπαϊκός τρόπος διαμαρτυρίας»

«Αυτό που έκαναν οι Έλληνες αγρότες δεν είναι ούτε ανθρώπινο, ούτε σωστό. Στη Βουλγαρία οι αγρότες πτωχεύουν και υποφέρουν, αλλά δεν κλείνουν δρόμους», τονίζει ο πρωθυπουργός της γειτονικής χάρας σε σ
«Αυτό που έκαναν οι Έλληνες αγρότες δεν είναι ούτε ανθρώπινο, ούτε σωστό. Στη Βουλγαρία οι αγρότες πτωχεύουν και υποφέρουν, αλλά δεν κλείνουν δρόμους», τονίζει ο πρωθυπουργός της γειτονικής χάρας, Μπόϊκο Μπορίσοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο κ. Μπορίσοφ αποδίδει σε Βούλγαρους επιχειρηματίες και παραγωγούς, «οι οποίοι έχουν υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές» από τα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών, την πίεση να λάβει η κυβέρνησή του δραστικά μέτρα εναντίον της Ελλάδας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρότι, που όπως υπογραμμίζει, «ο κ. Παπανδρέου είναι εξαιρετικός πρωθυπουργός και στενός φίλος».

Επισημαίνει, δε, πως «τα μπλόκα δεν είναι ευρωπαϊκός τρόπος διαμαρτυρίας». Παράλληλα, υπογραμμίζει πως πριν μεσολαβήσει ο ίδιος στο μπλόκο του Προμαχώνα, είχε την πλήρη συγκατάθεση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο κ. Μπορίσοφ αρνείται να πάρει θέση για τα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών, λέγοντας πως αυτά είναι «εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας», ευχαριστεί για την ανταπόκριση -έστω και προσωρινή- των διαμαρτυρομένων στο κάλεσμά του να ανοίξουν τα σύνορα και τους απευθύνει το μήνυμα πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο μόνος με τον οποίον πρέπει να διαπραγματευτούν, για να καταλήξουν σε μια συμφωνία, ώστε να λυθούν τα προβλήματά τους».