Skip to main content

Μποροβήλος: Γελάει και ο κάθε πικραμένος με το VAR

«Ο καθένας θέλει το καλό για τον εαυτό του και δεν τον ενδιαφέρουν οι άλλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του Αστέρα Τρίπολης.

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Αστέρα Τρίπολης αλλά και για τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Γιώργος Μποροβήλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας των Αρκάδων:

Για την πορεία του Αστέρα Τρίπολης στη φετινή σεζόν: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Έχουμε κακό ξεκίνημα, όπως πέρυσι, αλλά σίγουρα έχουμε μερικά ελαφρυντικά γιατί το πρόγραμμά μας δεν ήταν ευνοϊκό. Δεν πρέπει να μας παραπλανεί η θέση που είμαστε. Είμαστε ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, με νέο προπονητή και πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά μπορούμε να βρούμε τον καλό μας εαυτό. Ο πρώτος μας στόχος είναι να κάνουμε καλή ομάδα.

Θέλουμε να αποδώσουμε σωστό ποδόσφαιρο, γιατί τα προηγούμενα χρόνια βγήκαμε 6 φορές στην Ευρώπη. Όσο ο προχωρούμε και η ομάδα δένει, τότε μπορούμε να αισιοδοξούμε. Το υλικό του Αστέρα είναι πάρα πολύ καλό και νομίζω σιγά-σιγά θα κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Έχουμε μια φιλοσοφία, ότι η Ισπανία πρωταγωνιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό κι έχουμε 11 Ισπανούς ποδοσφαιριστές. Παίρνουμε παίκτες από την Ισπανία, γι’ αυτό το λόγο. Τους ποδοσφαιριστές που έχουμε πουλήσει, τους έχουμε πάρει με μικρό τίμημα».

Για τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που σε όλες τις χώρες πρέπει να είναι το ίδιο. Εμείς, όμως, βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Ο καθένας θέλει το καλό για τον εαυτό του και δεν τον ενδιαφέρουν οι άλλοι. Όσο γίνεται αυτό, χαιρετάμε το πραγματικό ποδόσφαιρο, με το μαντήλι.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δώσουμε σε αυτόν που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη, να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Δεν πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο και να απαξιώσουμε το προϊόν».

Για τη χρήση του VAR στην Ελλάδα: «Είχα πει και πριν να έρθει το VAR, πως θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος με την εφαρμογή του εδώ. Η φιλοσοφία του VAR είναι να παρεμβαίνει έγκαιρα και σωστά, όχι να το βλέπουν 8 λεπτά οι διαιτητές. Οι ποδοσφαιριστές παγώνουν, το παιχνίδι χάνει ρυθμό και ο κόσμος εκνευρίζεται».

Για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο φέτος: «Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και μέχρι έναν βαθμό και η ΑΕΚ, θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Μπορεί κάποιος να ξεφύγει στην αρχή, αλλά στα play-off να καλυφθεί το έδαφος. Θα παίξουν ρόλο τα play-off».

Για τα τηλεοπτικά συμβόλαια ομάδων της Super League: «Πρέπει να υπάρξει κεντρική διαχείριση. Πρέπει, η Super League να βρει τρόπο να φτιάξει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όσο οι ομάδες κάνουν μόνες τους συμβόλαια, το ελληνικό ποδόσφαιρο καταρρέει».

Για την αγορά της ΝΟVΑ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Δεν μπορώ να το σχολιάσω, εφόσον δεν είναι σίγουρο. Η θέση μας, είναι να υπάρχει κεντρική διαχείριση».