Skip to main content

Μπουνιές και βρισιές καθηγητών-φοιτητών στη Σύγκλητο του ΑΠΘ (vid)

Χαμός επικράτησε στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του ΑΠΘ με καθηγητές και φοιτητές να έρχονται στα χέρια. Δείτε το βίντεο.

Άγριο επεισόδιο μεταξύ καθηγητών και φοιτητών σημειώθηκε σήμερα στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του ΑΠΘ. Μάλιστα, βίντεο που δημοσίευσαν οι φοιτητές δείχνει καθηγητή να γρονθοκοπάει φοιτητή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα φοιτητών των συλλόγων Φιλολογίας, Νομικής, Φιλοσοφίας/Παιδαγωγικής παρουσιάστηκε σήμερα στην Πρυτανεία, ζητώντας, όπως λένε οι ίδιοι, να μάθουν για τη διενέργεια της Συγκλήτου και τον προγραμματισμό της επόμενης, ύστερα από πληροφορία που είχαν ότι πραγματοποιήθηκε Σύγκλητος «στα κρυφά», την περασμένη Κυριακή.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, σε σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο o-dromos.blogspot.com, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους ένας καθηγητής γρονθοκόπησε φοιτητή.

Μάλιστα, η ομάδα φοιτητών έχει δώσει στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο από το περιστατικό:



Ξυλοδαρμό και τραμπουκισμό καταγγέλλουν οι καθηγητές

Απο την πλευρά τους, οι καθηγητές καταγγέλλουν την ομάδα φοιτητών, ότι μπήκε δια της βίας μέσα στην αίθουσα της Συγκλήτου και άρχισε να λογομαχεί και στη συνέχεια να βιαιοπραγεί εναντίον των καθηγητών, των αντιπρυτάνεων, μέχρι και εναντίου του ίδιου... του πρύτανη!

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν κύκλοι της Συγκλήτου στη Voria.gr, οι φοιτητές έβρισαν και έδειραν τον καθηγητή, που φαίνεται στο βίντεο, ενώ δεν δίστασαν να τον... βγάλουν από τη μέση και πάνω από το παράθυρο, εξαπολύοντας απειλές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται σύντομαι σχετική ανακοίνωση της Πρυτανείας.

Με ανακοίνωσή τους οι φοιτητές ζητούν να παραιτηθεί η πρυτανεία Μήτκα. ΅'Η συγκεκριμένη πρυτανεία του Μήτκα όχι μόνο μπορεί να συνεδριάζει μόνο κρυφά και είναι πλήρως απονομιμοποιημένη αλλά πλέον μπορεί να υπάρχει μόνο χτυπώντας και τρομοκρατώντας. Ο πρύτανης κλείνει τα μάτια στο προηγηθέν συμβάν, απαξιώνει τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και αποκαλεί τους φοιτητές φασίστες», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα σε ανακοίνωσή του το ΑΠΘ καταγγέλλει εισβολή φοιτητών στα γραφεία της Πρυτανείας και ξυλοδαρμό εργαζομένων, φυλάκων και καθηγητών (δείτε εδώ).