Skip to main content

Μπουρλά: Κοιτίδα για υψηλού επιπέδου τεχνικές το hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Γιατί είναι ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον CEO της φαρμακοβιομηχανίας - «Ο ιός είναι ο εχθρός»

Ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία και το γεγονός ότι πραγματικά ξεχωρίζει ως μια από τις πιο επιτυχημένες χώρες στην αντιμετωπισή της είναι κάτι που με κάνει εξαıρετικά υπερήφανο, τονίζει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer δρ. Αλβέρτος Μπουρλά.

O κ. Μπουρλά, στη συνέντευξή του, επισημαίνει ακόμη ότι «ο ιός είναι ο εχθρός» και σημειώνει:« Εργαζόμαστε με πρωτοφανή ταχύτητα. Ιστορικά, η ανάπτυξη των εμβολίων για ένα νέο παθογόνο διαρκεί πολλά χρόνια. Λόγω του επείγοντος της κατάστασης προκαλούμε τον εαυτό μας να προχωρήσουμε την έρευνά μας σε ένα επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει το να σκεφτούμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε παράλληλα, χωρίς να παραλείψουμε βήματα, αλλά μελετώντας νέους τρόπους να κάνουμε τα πράγματα και όχι διαδοχικά».

«Παρότι η Pfizer κινείται με εξαιρετική ταχύτητα, εν μέρει χάρη στην τεχνολογία mRNA, η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας είναι εξαιρετικά σημαντική σε όλη την ανάπτυξη», υπογραμμίζει.

Τέλος αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουρλά σημειώνει: «Ο κόμβος μας στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει κοιτίδα για υψηλού επιπέδου τεχνικές και άκρως εξειδικευμένες ψηφιακές ικανότητες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι Advanced Analytics και Agile Software Development».