Skip to main content

Μπουρλά σε Μητσοτάκη: Η Θεσσαλονίκη πήρε την επένδυση της Pfizer με το σπαθί της

Σε συζήτηση με τον πρωθυπουργό, ο CEO της Pfizer ανέφερε πως το 15% των προσληφθέντων στη Θεσσαλονίκη ήταν Έλληνες που ήθελαν να γυρίσουν στη χώρα.

«Η Θεσσαλονίκη τράβηξε την επένδυση με το σπαθί της» ανέφερε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Μιλώντας σε απευθείας σύνδεση, ο επικεφαλής της εταιρείας τόνισε πως συμμετέχει στη συζήτηση ως «πολύ περήφανος Έλληνας» και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει «πάντα σε κάθε συζήτηση για το μέλλον της χώρας».

«Δεν έπαψα ποτέ να πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει τη δυναμική να ευημερήσει, για αυτό πρέπει να στηρίζουμε τους νέους» δήλωσε.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπουρλά όταν μιλάμε για προσέλκυση επενδύσεων, πρέπει να καταλάβουμε ότι το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. «Εμείς επιλέξαμε πριν από 2 χρόνια να κάνουμε την επένδυση στη Θεσσαλονίκη. Ξέραμε πως η επιλογή της πόλης θα δημιουργήσει εντυπώσεις. Δεν θέλαμε να κάνουμε κανένα "δώρο". Η Θεσσαλονίκη τράβηξε την επένδυση με το σπαθί της. Επειδή ξέρω τη χώρα και την πόλη, ήξερα ότι υπάρχει μία τεράστια δεξαμενή ικανών ανθρώπων και μία διαφορετική αντίληψη πλέον στην χώρα. Βρήκα αυτό που περίμενα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι» σημείωσε και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες που κυρίως θα αναπτύξουμε τεχνολογίες αιχμής».

«Λάβαμε περίπου 10.000 βιογραφικά, προσβάλαμε περίπου 400 άτομα. Το 15% εξ αυτών ήταν Έλληνες που θέλουν να γυρίσουν στη χώρα» συνέχισε ο CEO της Pfizer, υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και προτύπων. Όταν για δεκαετίες το πρότυπο ήταν μία θέση στο δημόσιο ή σε μία κρατικοποιημένη τράπεζα, αυτό δεν δημιούργησε προϋποθέσεις στους ανθρώπους να τολμήσουν».

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Με το τέλος της πανδημίας θα πατήσουμε γκάζι στις μεταρρυθμίσεις

Αναφερόμενος στις αλλαγές που φέρνει η κλιματική αλλαγή ο κ. Μπουρλά είπε ότι βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο. «Θα υπάρξουν αλλαγές και θα πρέπει να προσαρμοστούμε, οι ευκαιρίες θα υπερκεράσουν τα προβλήματα» δήλωσε.

«Έχω μεγάλες προσδοκίες από τι θα φέρει η ψηφιακή επανάσταση στη βιολογία. Είμαστε μπροστά σε μία επιστημονική αναγέννηση» σημείωσε ο κ. Μπουρλά.

«Στη Θεσσαλονίκη φτιάχνουμε ένα ψηφιακό κέντρο που θα επικεντρωθεί στην έρευνα της βιολογίας μέσω τεχνολογίας. Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί τις περισσότερες προοπτικές για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων. Το 75% των διαδικασιών στη Pfizer είναι ήδη αυτοματοποιημένο και έως το τέλος του χρόνου θα φτάσουμε το 95%» πρόσθεσε.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα» ανέφερε σε άλλο σημείο συμπληρώνοντας πως την αλλαγή αυτή τη χρειάζεται η δημόσια διοίκηση και οι επενδυτές.