Skip to main content

Μπουτάρης: 24ωρη φύλαξη των μνημείων του Ολοκαυτώματος (video)

«Δεν μπορώ να συνυπάρξω με κτήνη διότι είναι κτηνώδης η συμπεριφορά των φασιστών ακροδεξιών», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τη λήψη πρωτοβουλίας για την 24ωρη φύλαξη των μνημείων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη από τον δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα της εκδήλωσης για την Εθνική Ημέρα Μνήμης Ελλήνων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

 «Είναι ντροπή να φυλάμε εικοσιτετράωρο τα μνημεία σε μια κοινωνία όπως είναι αυτή της Θεσσαλονίκης που είναι ανεκτική, δημοκρατική και αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Αλλά δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε - εγώ τουλάχιστον δεν μπορω να συνυπάρχω- με κτήνη. Γιατί ειναι κτηνώδης η συμπεριφορά των ακροδεξιών φασιστών. Και βεβαίως μην ξεχνιόμαστε φασίστες δεν είναι μόνο οι ακροδεξιοί. Έχουμε παντού φασιστική αντίληψη. Ο φασισμός είναι μια αντίληψη που δηλώνει πως αυτός που την έχει δεν ανήκει στο ανθρώπινο είδος», τόνισε ο δήμαρχος

Αναφορικά με το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης τόνισε πως «η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή για το μουσείο της" καθώς θα αποτελεί πέρα από μουσείο και κέντρο έρευνας και μελετών».