Skip to main content

Μπουτάρης... αλά Καμίνης για τους «Αγανακτισμένους»

Να απομακρύνει τους «Αγανακτισμένους» που έχουν παραμείνει μπροστά από το Λευκό Πύργο σχεδιάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Κριτική Μάτη, ο οποίος προτείνει τη δημιουργία ειδικού χώρου.

Να απομακρύνει τους «Αγανακτισμένους» που έχουν παραμείνει μπροστά από το Λευκό Πύργο σχεδιάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσεις επαφές με τις αρμόδιες αρχές. Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης φέρεται να είχε συζητήσεις με τις εισαγγελικές αρχές, από τις οποίες ζήτησε τη συνδρομή τους.

Για υπόθεση άνευ αντικειμένου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης, προτείνοντας, μάλιστα, τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένου χώρου που να λειτουργεί ως γραμματεία των Αγανακτισμένων.

«Τους έχει ζητήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης να απομακρύνουν τις σκηνές και αρνήθηκαν; Θα μπορούσε, για παράδειγμα, ο δήμος να προτείνει στους πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί για τα δημόσια πράγματα και τα συζητούν καθημερινά στο χώρο του Λευκού Πύργου, τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εκεί έναν ειδικά διαμορφωμένο καλαίσθητο χώρο λίγων τετραγωνικών, που να λειτουργεί ως γραμματεία της κίνησης και παράλληλα να τους βοηθήσει, εάν οι ίδιοι κρίνουν ότι χρειάζονται σχετική βοήθεια, στην απομάκρυνση των σκηνών» τονίζει ο κ. Μάτης.

«Άλλωστε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι στην Ελλάδα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και η άσκηση του θα πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αλλά δεν προϋποθέτει σκηνές» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.