Skip to main content

Μπουτάρης: Με τα έργα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης γυρίζει σελίδα

«Το λιμάνι έμεινε πίσω συγκριτικά με τα γειτονικά» είπε ο δήμαρχος- Επανέλαβε την πρότασή του για τη σύνδεση Θεσσαλονίκης - Δούναβη.

Άνευ σημασίας, χαρακτήρισε, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συγκριτικά με τα φορτία που διακινούνται μέσω αυτού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του 7ου Export Summit, που διοργανώνει o Σύνδεσμος Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, με θέμα «Foster Maritime Economy».

«Από την εικόνα που έχουμε από τα γειτονικά λιμάνια, και δη πόλεων που ο δήμος Θεσσαλονίκης, είναι αδελφοποιημένος, όπως του Δυρραχίου και της Βάρνας, είναι πως αν η Θεσσαλονίκη δεν κάνει κάτι γρήγορα θα μείνει πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης επισημαίνοντας πως τα έργα που υλοποιούνται στον ΟΛΘ, γυρίζουν σελίδα για το λιμάνι της πόλης, ωστόσο εκείνο που παραμένει αγκάθι είναι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις. «Η Θεσσαλονίκη δεν έχει σύνδεση με τις Σποράδες και ευρύτερα με τη νησιωτική Ελλάδα» είπε ο κ. Μπουτάρης επαναφέροντας στην επιφάνεια πρόταση του παρελθόντος για τη σύνδεση Θεσσαλονίκης - Δούναβη. Το κόστος του έργου, που θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα της πόλης, είναι, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τσουχτερό καθώς σύμφωνα με μελέτη ανέρχεται σε 15 με 17 δις. ευρώ.