Skip to main content

Μπουτάρης: Πατατράκ στην «Πρωτοβουλία», χάσαμε τη δεδηλωμένη

Τι είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τη διπλή ήττα στο δημοτικό συμβούλιο, την Καλυψώ Γούλα, τον Πέτρο Λεκάκη και την επόμενη μέρα για τον ίδιο,

Για την επόμενη μέρα μετά τη λήξη της θητείας του ως δημάρχου Θεσσαλονίκης, τους υποψήφιους του δήμου για τις δημοτικές εκλογές, την ηχηρή τριπλή παραίτηση της Καλυψώς Γούλα και τις τελευταίες εξελίξεις στο δημοτικό συμβούλιο, μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης, στην εκπομπή «Τα εν Δήμω» της TV100 και στη δημοσιογράφο Πόπη Αστεριάδου.

«Χάσαμε τη δεδηλωμένη» παραδέχθηκε ο κ. Μπουτάρης σχολιάζοντας το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στη διάρκεια του οποίου καταψηφίστηκε η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής ήταν ένα πατατράκ για την Πρωτοβουλία. Όλη η ιστορία ήταν ξεκάθαρα από αντιπολιτευτική διάθεση. Αυτοί που ψήφισαν κατά, ψήφισαν πιο πολύ για να με προσβάλουν", δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Σε ερώτηση για το εάν θα περάσουν τα θέματα που θα καταθέτει η διοίκηση τους επόμενους μήνες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε, πάντως, ότι «μετά το τέλος Μαρτίου δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις πολύ δεσμευτικές για την επόμενη διοίκηση.  Οι επόμενες αποφάσεις θα είναι για τρέχοντα θέματα, καθημερινά, αν αποφασίσουν να διαλύσουν τον δήμο οι αντίπαλοι ας τον διαλύσουν».

Σχετικά με τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο είπε:

«Αυτό που είναι το δύσκολο και το δυσνόητο είναι, αυτοί που κατεβαίνουν για δήμαρχοι, τι πρόθεση έχουν; Έχουν πρόθεση να δουλέψουν για τον δήμο, ή έχουν πρόθεση για μία συναλλαγή;»

Ερωτηθείς για το τι συμβουλές θα έδινε στον επόμενο δήμαρχο, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι πρώτα πρέπει να προσέξει τον εαυτό του και να μην «καβαλήσει το καλάμι. Η καρέκλα της εξουσίας είναι παρά πολύ δύσκολη. Και το δεύτερο είναι να ακούει όσο μπορεί περισσότερο. Η απόφαση και η ευθύνη είναι δικιά του, αλλά όσο μπορεί περισσότερο να ακούει».

Σε ό,τι αφορά την ομάδα του Πέτρου Λεκάκη ο κ. Μπουτάρης ανέφερε:

«Εγώ τους είπα κατεβείτε έχετε τεράστια εμπειρία διοίκησης, έχετε διαμορφώσει αντιλήψεις, να μπορέσετε να συνεργαστείτε για να είστε με κάποιον στην διοίκηση. Εξ' ορισμού ο πρώτος που θα βγει θα πρέπει να κάνει κάποιες συνεργασίες»

Σε επόμενη ερώτηση για το εαν η ομάδα του Πέτρου Λεκάκη αποτελεί τη συνέχεια της φιλοσοφίας της Πρωτοβουλίας και σχετικά με όσα ειπώθηκαν περί «χαλαρής στήριξής του»,  ο κ. Μπουτάρης απάντησε:

«Αυτοί είναι παιδιά μου όλοι. Δεν μπορώ να μην τους υποστηρίξω. Αλλά δεν μπορώ να βγω μπροστά και να πω ψηφίστε αυτούς. Αυτο που μπορώ να πώ είναι πως συτοί γαλουχήθηκαν στην Πρωτοβουλία, ξέρουνε πράγματα από την Πρωτοβουλία, ποιοι από τους επόμενους έχουν διάθεση να υιοθετήσουν κάποιες τακτικές Πρωτοβουλίας κολλήστε μαζί. Διότι είστε υποχρεωμένοι να συνεργαστείτε. Αν δεν συνεργαστείτε δεν θα πάει καλά ο δήμος».

Σχετικά με την τριπλή παραίτηση της Καλυψώς Γούλα σημείωσε ότι έκανε λάθος που παραιτήθηκε καθώς «εγώ τους είδα όλους θεσμικά. Νομίζω στεναχωρήθηκε επειδή ευχήθηκα στο Βούγια να είναι στους δύο πρώτους. Αυτό λέω σε όλους. Αν έρθει κάποιος υποψήφιος και είναι στην ομάδα που διεκδικούν με κάποιες αξιώσεις. Στεναχωρήθηκε γιατί θεώρησε ότι την άδειασα. Θεωρώ ότι έκανε λάθος που παραιτήθηκε».


Παράλληλα, ο Γιάννης Μπουτάρης, ερωτώμενος για τη ζωή του μετά τη λήξη της θητείας του, τόνισε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί, πέραν των παρεμβάσεων του, με τον δήμο.

«Εμένα η δουλειά μου με τον δήμο τελειώσε. Δεν πρόκειται να κατέβω σε κανένα ψηφοδέλτιο», ανέφερε.

«Επιχειρηματικά, έχω τη δουλειά των παιδιών μου. Εκεί το ευχαριστιέμαι, δεν πρόκειται να φύγω.»

Σχετικά με όσους τον ρωτούν γιατί φεύγει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε χαριτολογώντας:

"Κουράστηκα, είμαι άνθρωπος και εγώ, έχω προσωπική ζωή είμαι 77 χρονών, τι θέλετε να πεθάνω εδώ;".

«Τα 16 χρόνια που ασχολούμαι με τον δήμο, ως αντιπολίτευση και ως δήμαρχος, με πλούτισαν, πήρα πάρα πολλά πράγματα και ελπίζω να έδωσα πολλά και εγώ», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.