Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019
x

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΥΡΙΖΑ - ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Τι είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση της δημοτικής του παράταξης η οποία συζητά όσα συνέβησαν στις 19 Μαΐου στον Λευκό Πύργο.

Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς όρους και προϋποθέσεις θέλει ο Γιάννης Μπουτάρης. Αυτό ξεκαθάρισε μιλώντας προ ολίγου στη συνεδρίαση της δημοτικής του παράταξης η οποία συζητά όσα συνέβησαν στις 19 Μαΐου στον Λευκό Πύργο καθώς και τη μετέπειτα επίσκεψη του πρωθυπουργού στο δημαρχείο.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος παρότρυνε τον κ. Μπουτάρη να τεθεί επικεφαλής ενός δημοκρατικού μετώπου στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019, δήλωση η οποία εκλήφθηκε ως «χρίσμα» προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι ο κ. Τσίπρας αξιοποίησε την επίθεση σε βάρος του και τον επισκέφθηκε «και είπε όσα είπε». «Εγώ όμως του ξεκαθάρισα ότι δεν είμαι, ούτε θα γίνω, ούτε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ» και του τόνισε πως «αν θέλετε μας στηρίξετε αλλά μην ζητήσετε ανταλλάγματα όπως ακριβώς μας στήριξε και ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς ανταλλάγματα».

Αναφερόμενος στην επίθεση την οποία δέχθηκε στον Λευκό Πύργο στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε, όσα είχε πει και στο δικαστήριο, ότι δηλαδή η επίθεση εναντίον του ήταν οργανωμένη και προσχεδιασμένη. Έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία και στις εμπρηστικές δηλώσεις του πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη καθώς και στην παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου, ο οποίος ήταν επίσης «παρών», αλλά δεν φαίνεται πουθενά στα πλάνα. Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε πως οι νομικοί παραστάτες του θα επιδιώξουν να αποδείξουν με στοιχεία πως για την επίθεση σε βάρος του υπήρξαν ηθικοί αυτουργοί προκειμένου να τιμωρηθούν από τη δικαιοσύνη.

Από τη συνεδρίαση της «Πρωτοβουλίας» η οποία είναι σε εξέλιξη απουσιάζουν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και όσοι τον τελευταίο καιρό βρίσκονται απέναντι στον κ. Μπουτάρη όπως οι Ανδρέας Κουράκης (λείπει στο εξωτερικό), Παναγιώτης Αβραμόπουλος κ.ά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ