Skip to main content

Μπουτάρης: Design οι πλαστικές καρέκλες στη Νέα Παραλία!

Τόσο πολύ ταράσσεται η αισθητική μας με τα φεστιβάλ, διερωτήθηκε ο δήμαρχος σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε με την εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία αναφέρθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. 

Σχολιάζοντας μάλιστα στις πλαστικές καρέκλες, είπε ότι εάν αυτές αρέσουν ή όχι είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό. «Αυτές τις καρέκλες βρήκαν, αυτές έβαλαν. Αυτή είναι η καρέκλα του γύφτου, και εάν θέλετε να ξέρετε, είναι ντιζάιν καρέκλα, άλλο εάν η κατασκευή σε διάφορα τέτοια, δίνει άλλη αίσθηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος, μάλιστα, απευθύνθηκε στο το Σώμα διερωτώμενος αν πρέπει βγει ένας κανονισμός για τη χρήση. «Πού είναι το πρόβλημά μας, μια φορά το χρόνια γίνονται τα φεστιβάλ, άντε δύο φορές. Τόσο πολύ ταράσσεται η αισθητική μας;», αναρωτήθηκε.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε «θλιβερή» την εικόνα που παρουσίασε η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα απλωμένα πλαστικά τραπεζοκαθίσματα.

«Πέρα από την αισθητική της Αριστεράς, δεν έχουμε κάποια άλλη παρατήρηση να κάνουμε, αφού, οι πολιτικές μας θέσεις είναι φιλελεύθερες και, όχι μόνον δέχονται τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά τις θέλουν, για να ακούγονται όλες οι φωνές του δημοκρατικού τόξου. Όμως το θέαμα ήταν θλιβερό. Εσείς, του “ντεμέκ” προοδευτικού χώρου, που δεν χάνετε ευκαιρία να μας ψέξετε για την αισθητική μας, αποδειχθήκατε κάτω του μετρίου σε αυτόν τον τομέα. Ήταν θλιβερό το θέαμα της πλαστικής καρέκλας πάνω σε ένα κομψοτέχνημα που έχει πάρει διεθνή βραβεία», υπογράμμισε.