Skip to main content

Μπουτάρης: Εάν ήμουν ΤΑΙΠΕΔ θα έδινα την αγορά Μοδιάνο με ένα ευρώ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτίμησε ότι «τα λεφτά θα πέσουν στη μαύρη τρύπα» και επισήμανε τον συμβουλευτικό ρόλο του δήμου στο θέμα

Εάν ήμουν εγώ το ΤΑΙΠΕΔ θα έδινα την αγορά Μοδιάνο με ένα ευρώ, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Θεσσαλονίκη, σχολιάζοντας το 1,9 εκατ. ευρώ που προσφέρει το επενδυτικό σχήμα One Outlet για την απόκτηση του 43,64%.

«Η εκτίμηση της αξίας του κτηρίου ήταν 1,3 εκατ. ευρώ. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν φιλοδοξίες, εγώ αν ήμουν ΤΑΙΠΕΔ θα έδινα την αγορά με ένα ευρώ, με τη δέσμευση ότι ο επιχειρηματίας θα κάνει τα έργα που πρέπει στην αγορά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης και εκτίμησε ότι «τα λεφτά θα πέσουν στη «μαύρη τρύπα», εννοώντας το χρέος της χώρας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η παραδοσιακή λειτουργία της αγοράς στη στοά και ζήτησε να μη γίνεται λόγος για το ποσό που δίνουν οι επενδυτές προκειμένου να αποκτήσουν το ποσοστό για την αγορά του μεριδίου από το ΤΑΙΠΕΔ.

Αναφερόμενος στο θέμα της ανάπλασης της αγοράς, ο ίδιος σημείωσε ότι «αυτή τη δουλειά δεν μπορεί να την κάνει κανένας άλλος εκτός από έναν σοβαρό επενδυτή».

Μάλιστα, διέψευσε το γεγονός ότι η αγορά μπορεί να μετατραπεί από τους επενδυτές αφού, όπως είπε, είναι διασφαλισμένος ο παραδοσιακός χαρακτήρας της αγοράς μιας και πρόκειται για διατηρητέο μνημείο. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν καταστήματα των 15 τετραγωνικών», υπογράμμισε.

Κάλεσε, μάλιστα, τους επιχειρηματίες της περιοχής να μην ανησυχούν για μια κακή εξέλιξη που θα έχει το εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ άφησε αιχμές για τα επιμελητήρια της πόλης για το γεγονός ότι «μόνο επικρίνουν την υπόθεση της παραχώρησης της στοάς Μοδιάνο», λέγοντας «ότι δεν είναι δουλειά του δήμου αυτό».

Όπως είπε, «η δουλειά του δήμου είναι να επιβλέπει για το πώς θα διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της αγοράς και να ομορφύνει η γύρω περιοχή».

Τόνισε, δε, ότι η εβραϊκή κοινότητα, που διαθέτει το 50% της νέας αγοράς Μοδιάνο (επέκταση), έχει τη διάθεση ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι το επιχειρηματικό σχήμα που απέκτησε το ποσοστό είναι μικρό γα να κάνει παρεμβάσεις, καθώς για μια ανάπλαση χρειάζεται και άλλο ποσοστό.

Αναφερόμενος στον ρόλο του δήμου, ο Γ. Μπουτάρης σημείωσε ότι μπορεί να είναι συμβουλευτικός, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν διαθέτει ούτε τα χρήματα για μια τέτοια γιγαντιαία ανάπλαση αλλά ούτε και είναι επιχειρηματίας».

Μάλιστα, επιχειρώντας να επισημάνει τον ρόλο αυτό, ο δήμαρχος παρομοίασε το ζήτημα με το θέμα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, όπου, όπως είπε, με παρέμβαση του δήμου διασφαλίστηκε ότι μπορεί να συνεχιστούν τα έργα του σταθμού και να παραμείνουν και οι αρχαιότητες.