Skip to main content

Μπουτάρης: Φθηνός πολιτικάντης και λαϊκιστής ο Γκιουλέκας

Τι απαντά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη σκληρή κριτική που τού άσκησε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο.

Για λαϊκισμό, φαρισαϊσμό και φτηνό πολιτικαντισμό κατηγορεί τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Κ.Γκιουλέκα, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις Γκιουλέκα, με τις οποίες ο επικεφαλής της «Ομάδας Δημιουργίας» τού καταλόγισε πλήρη αποτυχία στη μέχρι σήμερα θητεία του((διαβάστε αναλυτικά εδώ), ο κ. Μπουτάρης επισημαίνει: «Το σύνολο της κριτικής που ασκεί ο κ. Γκιουλέκας στο έργο της σημερινής διοίκησης αποκαλύπτει, δυστυχώς, την ξεπερασμένη νοοτροπία του ίδιου και της παράταξής του, όπως αυτή είχε εκφραστεί και εφαρμοστεί και από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου, οδηγώντας την πόλη στην κατάντια που τη βρήκαμε όταν παραλάβαμε τη δημοτική Αρχή. Οι θέσεις του, όμως, που μόνο να χαϊδέψουν αυτιά μπορούν, δεν προσφέρουν καμία εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, αποτελούν τη σίγουρη συνταγή για αποτυχία και για την καταδίκη της πόλης σε ακόμη χειρότερη μοίρα απ’ αυτή στην οποία την παραλάβαμε το 2011».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπουτάρης,  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επιμένει να χρεώνει τη σημερινή διοίκηση του δήμου με «αμαρτίες» που δεν είναι δικές της, αντί να σπεύδει, ως βουλευτής του κυβερνώντος συνασπισμού, να προωθήσει στην Κεντρική Διοίκηση ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις, όπως για την περίπτωση του παρεμπορίου.

Εξωστρέφεια

Παράλληλα, όπως αναφέρει, προσπαθεί μονίμως να δημιουργήσει εντυπώσεις, ακόμη και σε τομείς, όπως η εξωστρέφεια, όπου η σημερινή διοίκηση, για πρώτη φορά, έχει καταφέρει πολλά, «όπως φαίνεται από το ενδιαφέρον που επιδεικνύει έως και σήμερα ο διεθνής τύπος για τα πεπραγμένα του δήμου Θεσσαλονίκης, τον οποίον, τα διεθνή ΜΜΕ χαρακτηρίζουν παράδειγμα προς μίμηση για όλη τη χώρα, καθιστώντας έτσι γνωστή στον κόσμο και ελκυστική ως προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Ακόμη και για χρόνια κενά στην πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης φροντίζει να κατηγορεί τη σημερινή Διοίκηση, η οποία, όμως, ήταν αυτή που βρήκε τη λύση, όπως για την περίπτωση του χώρου φιλοξενίας αστέγων».

«Είναι ενδεικτική, επιπλέον, της δικής του νοοτροπίας, η επιμονή του να χρεώνει τη διοίκηση και εμένα προσωπικά με χαρακτηριστικά που δεν μας αντιστοιχούν, απλώς και μόνο επειδή διαφωνεί, αλλά και επειδή δεν είναι σε θέση να κατανοήσει διαφορετικές αντιλήψεις, όπως συμβαίνει με τα θέματα του πολιτισμού, της αισθητικής και της καθημερινής λειτουργίας της πόλης ή με την περίπτωση των εορτασμών των 100 χρόνων ελεύθερης Θεσσαλονίκης. Ενίοτε, μάλιστα, ο κ. Γκιουλέκας χρησιμοποιεί ελλιπή στοιχεία ή προσφεύγει στην τακτική της μισής αλήθειας, στην προσπάθειά του να στηρίξει τους ισχυρισμούς του για το πόσο κακή είναι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, ενώ δεν του λείπουν ακόμη και οι θεωρητικώς ανεφάρμοστες λύσεις, όταν φτάνει σε κρεσέντο λαϊκισμού και ανεύθυνης υποσχεσιολογίας, όπως όταν πρότεινε τη λειτουργία νυχτερινών παιδικών σταθμών», υπογραμμίζει ο δήμαρχος.

«Παρ’ όλα αυτά, η σημερινή τοποθέτηση του κ. Γκιουλέκα και της παράταξής του περί των πεπραγμένων της σημερινής Διοίκησης αποτελεί ευκαιρία για τη δημοτική Αρχή να θέσει τα πράγματα στη σωστή τους βάση, αίροντας μια για πάντα τις σκιές που δημιουργεί επί τούτου με την μικροκομματική αντιπολιτευτική της πρακτική η δημοτική παράταξη "Ομάδα Δημιουργίας" και ο επικεφαλής της. Επ’ αυτών όλων, η διοίκηση του δήμου θα επανέλθει με αναλυτική ανακοίνωση», καταλήγει η ανακοίνωση.