Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020
x

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 192 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Ο δήμαρχος επανέλαβε την αντίθεσή του με τη νομιμοποίηση των συμβασιούχων και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση.

Το μπαλάκι στην επόμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία θα αναδειχθεί από τις εκλογές του Μαϊου, πετά ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης για την υπόθεση των 192 συμβασιούχων (δείτε εδώ).

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την αντίθεσή του με την νομιμοποίηση των συμβασιούχων και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση.

«Δεν μπορώ να δεσμεύσω την επόμενη διοίκηση, μη ασκώντας την έφεση, η οποία θα νομιμοποιήσει δια της πλαγίας οδού όλο αυτό το προσωπικό. Με δεδομένο ότι σύντομα θα έρθουν και οι υπόλοιποι από την 3Κ, θα φτάσουμε να έχουμε υπεράριθμο προσωπικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι δεν επιθυμεί να αποσύρει ο δήμος την έφεση, επί της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τους 192 συμβασιούχος.

Ο δήμαρχος τόνισε, κατά την ομιλία του, ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την έκθεση των υπηρεσιών για την αναγκαιότητα παραμονής των 192 ατόμων στη θέση τους.

Όπως εξήγησε, η έκθεση δεν τεκμηριώνει επαρκώς τις ανάγκες της Καθαριότητας. Τόνισε ότι τα συγκεκριμένα άτομα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, θα εργάζονται και θα πληρώνονται μέχρι το Πάσχα του 2020.

Ο κ. Μπουτάρης μίλησε για παράνομη μονιμοποίηση, η οποία περιέχει ποινικές ευθύνες. «Εγώ το τέλος της θητείας μου δεν μπορώ να δεσμεύσω την επόμενη διοίκηση. Ας αποφασίσει αυτή τι θα κάνει. Εάν αποφασίσουμε ότι δεν ασκούμε  έφεση, τότε η επόμενη διοίκηση δεν θα μπορέσει να ασκήσει», εξήγησε.

Όπως ανέφερε, «επειδή έχουμε μια εκλογική περίοδο, ο καθένας προσπαθεί να υφαρπάξει ψήφους, υποσχόμενος διάφορα πράγματα».

Απευθυνόμενος στους συμβασιούχους ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι δεν απολύονται αλλά έχει λήξει η σύμβασή τους. «Καταλαβαίνω το άγχος σας ότι δεν θέλετε να χάσετε τη θέση σας, αλλά δεν απολύεστε», τόνισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ