Skip to main content

Μπουτάρης για διαγωνισμούς Καθαριότητας: Άνθρακας ο θησαυρός

Την αθωωτική απόφαση διαβίβασε, σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Αθώοι κρίθηκαν από το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση των διαγωνισμών του δήμου στην Καθαριότητα.

Την αθωωτική απόφαση διαβίβασε, σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Η υπόθεση με τους διαγωνισμούς αφορούσε την προμήθεια 961 κάδων απορριμμάτων, την επισκευή κοντέινερ και τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων και την προμήθεια ανοιχτών σκαφών και απορριμματοκιβωτίων.

«Κηρύσσει άπαντες τους κατηγορούμενους αθώους» αναγράφει χαρακτηριστικά η απόφαση του δικαστηρίου.

Στην επιστολή του ο κ. Παππάς τονίζει ότι διαβιβάζει την απόφαση και τα πρακτικά «για να ενημερωθεί το Δ.Σ. όπως και όλοι οι συνάδεlφοι, συμπεριλαμβανομένων και όλων όσων ξιφουλκούσαν κατά της Διοίκησης, αναφορικά με τα «σκάνδαλα» της Καθαριότητας».

Στο σκαμνί του κατηγορουμένου κάθισαν έξι άτομα υπάλληλοι της καθαριότητας, μέλη της οικονομικής επιτροπής και των επιτροπών αξιολόγησης και εκπρόσωπος ιδιωτικής εταιρείας.

Αναφερόμενος στην απόφαση ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε ότι «η υπόθεση ταλαιπώρησε το προσωπικό του δήμου και τους αιρετούς», και πρόσθεσε: «Τελικά αποδείχθηκε ότι είναι άνθρακας ο θησαυρός». Να μη δημιουργούμε, λοιπόν, θέματα εκ του μη όντος».

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο αντιδήμαρχος κ. Παππάς. «Αισθάνθηκαν την ανάγκη να στείλω μια επιστολή για τα λεγόμενα "σκάνδαλα της Καθαριότητας". Την απόφαση του δικαστηρίου που έχει να κάνει με τους υπαλλήλους Kαθαριότητας. Όλοι αυτοί χτυπούσαν το σαμάρι γιατί δεν μπορούσαν τον γάιδαρο. Συρθήκαμε στα δικαστήρια, οι συνάδελφοι όμως δικαιώθηκαν. Τελείωσε η υπόθεση και πλέον εγώ δεν κρατάω κακία για κανέναν», σημείωσε ο κ. Παππάς.