Skip to main content

Μπουτάρης για επίθεση στα ΜΑΤ: Να συλληφθούν οι γνωστοί - άγνωστοι

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ένωσης Θόδωρος Τσαϊρίδης επανέλαβε τα περί δολοφονικής επίθεσης. Τι ανέφεραν οι επικεφαλής των παρατάξεων

Την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ το περασμένο Σάββατο καταδίκασε το δημοτικό συμβούλιο, μετά από παρέμβαση που πραγματοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ένωσης Θόδωρος Τσαϊρίδης επανέλαβε τα περί δολοφονικής επίθεσης. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά πρόκειται για μια πρωτοφανή επίθεση καθώς ουδέποτε είχε ξανά γίνει ανάλογη ενέργεια. «Σκοπός τους ήταν να δολοφονήσουν αστυνομικούς», ανέφερε ο κ. Τσαϊριδης.

Κάλεσε να απομονωθούν τα ακραία στοιχεία και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να συνεχίσει να είναι ήρεμη πόλη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πρωτοφανής η επίθεση με μολότοφ. Που ζούμε; Ο πολίτης τι θα πει; Να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια από την αστυνομία να συλληφθούν οι δράστες, αυτοί οι γνωστοί – άγνωστοι», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.  

Για καθαρά δολοφονική επίθεση μίλησε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης. «Ήθελαν να τους κάψουν ζωντανούς. Να τους σκοτώσουν» τόνισε, σημειώνοντας πως είναι θέμα υψίστης σημασίας για την πόλη. Επεσήμανε πως δεν υπήρχαν συλλήψεις γιατί δεν υπήρχαν εντολές να κυνηγηθούν.

Την επίθεση καταδίκασε και η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου, η οποία, ωστόσο, κατηγόρησε τον κ.Καλαφάτη ότι δεν καταδίκασε με τον ίδιο τρόπο και την επίθεση στον δήμαρχο.

Την επίθεση καταδίκασαν από την πλευρά τους και ο Μιχάλης Κωνσταντινιδης από την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Κωνσταντής Σεβρής από τους Μένουμε Θεσσαλονίκη.

Για δολοφονική ενέργεια έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δ΄ Κοινότητας Κώστας Τσιαπακίδης, ο οποίος έχει περάσει από τα ΜΑΤ. Όπως ανέφερε, «οι δράστες ήθελαν θύματα. Η συγκεκριμένη ενέργεια στο αυτοκίνητο των ΜΑΤ ήταν σχεδιασμένη, προσχεδιασμένη. Δεν έχει καμία σχέση με αυτές οι οποίες γίνονται όταν οι αστυνομικοί καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους», σημείωσε.

Σε ψηφισμά του το δημοτικό συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση, τα αρμόδια όργανα και τους θεσμικούς φορείς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Επίσης, ζητούν να προστατέψουν τη νομιμότητα, την ουσία του πανεπιστημιακού ασύλου και την πόλη συνολικά, καθώς και να αποκαταστήσουν την τάξη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.