Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
x

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ: ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΒΑΛΣΑΜΩΜΕΝΗ

Ο δήμαρχος είπε πως κάποιοι θέλουν την πλατεία Αριστοτέλους και όλη την πόλη ένα βαλσαμωμένο μουσείο - Η πόλη είναι ζωντανή, τόνισε

Με τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και της αρμόδιας επιτροπή (άρθ. 152) για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην Αγ. Σοφίας και στη Νέα Παραλία θα συμβαδίσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. 

Αυτή την εντολή έδωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά την ομόφωνη απόρριψη των δύο προσφυγών του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τη λειτουργία κοινόχρηστων χώρων στην Αγίας Σοφίας, καθώς και στην εκμίσθωση ακινήτων και στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία.

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο Γιάννης Μπουτάρης αρχικά ξεκαθάρισε ότι η απόρριψη είναι για τους διαδικαστικούς λόγους και όχι επί της ουσίας.

«Δεν απέρριψε την πρότασή μας επειδή δεν συμφωνεί με την αντίληψη που έχουμε αλλά για λόγους διαδικαστικούς. Θεωρούσε ότι είναι κανονιστική απόφαση, ενώ δεν είναι. Αντί να μαλώνουμε είναι, δεν είναι, έδωσα εντολή να συμβαδίσουμε με τις αποφάσεις, για να προχωρήσει η ιστορία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η πιπίλα αυτή ότι θα γεμίσει η παραλία με τραπεζοκαθίσματα, πρέπει να σταματήσει. Ποτέ κανένας δεν είπε κάτι τέτοιο, ότι θα γεμίσει το πλακόστρωτο. Είναι συγκεκριμένοι οι χώροι που θα μπουν τραπεζοκαθίσματα», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «ιστορία για αγρίους και παράλογους τους ελέγχους από την Αποκεντρωμένη».

Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις πολιτών για την κατάσταση με τον δημόσιο χώρο, σημείωσε ότι «θέλουν την πόλη βαλσαμωμένο μουσείο».

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε κόσμια την κατάσταση της Αριστοτέλους από την Μητροπόλεως έως την Λεωφ. Νίκης και πως έχει αποκατασταθεί η τάξη. «Οι στοές είναι πεντακάθαρες από τραπεζοκαθίσματα, έχει καθαρίσει ο χώρος και είναι κόσμια η κατάσταση. Έχουμε προσφυγές που λένε ότι δεν πρέπει να είναι έτσι η πλατεία Αριστοτέλους, από διάφορους εξυπνάκηδες και ψυχοπαθείς συμπολίτες, οι οποίοι θέλουν την πλατεία Αριστοτέλους και όλη την πόλη ένα βαλσαμωμένο μουσείο. Ζωντανή πόλη είναι, πρέπει να το αντιληφθούν αυτό», ανέφερε.

Νωρίτερα, τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε η δημοτική αρχή για το θέμα της απόρριψης από την Αποκεντρωμένη.

«Είχαμε έγκαιρα επισημάνει τις εντάσεις μας. Δεν ξέρουμε τι σας οδήγησε στις προσφυγές επί… προσφυγών. Μας τρομάζει αν το κάνατε από άγνοια. Μας τρομάζει, όμως, ακόμη περισσότερο αν οδηγηθήκατε σε αυτές τις λάθος αποφάσεις από αλαζονεία». Και ζήτησε να λυθεί το θέμα που «επί τεσσεράμισι χρόνια, με ευθύνη της Διοίκησης, ταλανίζει τους επαγγελματίες του πεζοδρόμου της Αγίας Σοφίας», σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Εντάξει Εφραιμ Κυριζίδης, εκπροσωπώντας τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, ο οποίος απουσίαζε λόγω των βουλευτικών του καθηκόντων.

«Δεν ξέρουμε αν είναι η άγνοια, που μας τρομάζει. Ακόμα περισσότερο μας τρομάζει η αλαζονεία σας για τις προσφυγές αυτές», σημείωσε, καλώνταςνα βρεθεί άμεσα λύση τόσο για την Αγ. Σοφίας όσο και για τη Νέα Παραλία.

Την αντίθεσή της για τα τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία επανέλαβε η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου.
«Δείχνει η απόρριψη, μια υπεροψία της διοίκησης η οποία θεωρεί ότι εάν έχω την πλειοψηφία δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις αντιπολιτευτικές φωνές. Δείχνει και προχειρότητα όπου δεν κατάφερε να διαβάσει το νόμο», σημείωσε η κ. Καλφακάκου, προτείνοντας ουσιαστικό διάλογο.

«Έχουμε ξοδέψει πόσα χρόνια για καρέκλες και τραπέζια. Τέτοια μικρής φύσεως ζητήματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί με ταχύτατες διαδικασίες», ανέφερε από την πλευρά του ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος από την Ελληνική Αυγή
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ