Skip to main content

Μπουτάρης για βανδαλισμούς: Κτήνη που δεν έχουν θέση στη Θεσσαλονίκη

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη σιωπηλή διαμαρτυρία για τους βανδαλισμούς των εβραϊκών μνημείων της πόλης.

«Η Θεσσαλονίκη έχει εξελιχθεί σε μια κοινωνία - πέρα από τη δημοκρατική αντίληψη που έχει - ανεκτική, με αποδοχή στη διαφορετικότητα, με αγκαλιές για όλο τον κόσμο. Αυτά όμως, και η δημοκρατία και η αποδοχή και όλα, έχουν ένα όριο» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά το πέρας της σιωπηλής διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε για τους βανδαλισμούς στα εβραϊκά μνημεία, με πιο πρόσφατο αυτόν της Παρασκευής στο παλιό εβραϊκό νεκροταφείο εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Δεν δέχονται τα κτήνη. Αυτοί που έκαναν αυτή την ιστορία, που κατέστρεψαν το Μνημείο των Εβραίων - και μάλιστα έχει ιστορική σημασία γιατί είναι σε χώρο που βρισκόταν το αρχαιότερο εβραϊκό νεκροταφείο της Ευρώπης - αυτά τα κτήνη δεν έχουν θέση στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Και πρέπει να αντιληφθούν ότι η κοινωνία πρέπει να τα αποβάλλει. Και αντιλαμβάνεστε όλοι τι πάει να πει αυτό. Πρέπει να αποβληθούν από την κοινωνία» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην πρότασή του για 24ωρη φύλαξη των εβραϊκών μνημείων, επεσήμανε πως ενημέρωσε τις πανεπιστημιακές αρχές, την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το αρμόδιο υπουργείο καθώς και την αστυνομία, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας για να συζητηθεί το θέμα της φύλαξης των χώρων.