Skip to main content

Μπουτάρης για υπόθεση Βόλβης: Προσπάθεια να μην πληρωθούν τα πρόστιμα

Συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών για την υπόθεση της Βόλβης είχε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών για την υπόθεση της Βόλβης είχε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως είπε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, «το θέμα δεν είναι τόσο απλά, ωστόσο είναι διπλό». Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης εξήγησε πως «πρώτα να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα πληρωθούν τα πρόστιμα από τη χώρα και το τι γίνεται μέσα στη χώρα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

«Έχουμε δυο αποφάσεις δικαστικές που ξεκαθαρίζουν τα πραγματα. Η ιστορία είναι πώς θα αποφευχθεί η καταβολή του προστίμου»υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για «τραγικά λάθη από τον πρώην υπουργό της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλο».

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει τους επικεφαλής των παρατάξεων για το θέμα. «Δεν μπορεί να το έχει ψωμοτύρι η αντιπολιτευση. Θα σας κάνω την ενημέρωση και μετά αποφασίστε πως θα χρησιμοποιήσετε την ιστορία της Βόλβης για αντιπολιτευτικη  διαδικασία» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.  

Για πολύ σοβαρό θέμα το οποίο ταλαιπωρεί τον δήμο έκανε λόγο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος. «Το θέμα αυτό το θεωρούμε πολύ σοβαρό ,ένα θέμα που μας ταλαιπωρεί, χωρίς ο δήμος να έχει την ευθύνη. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και να μην υποστεί ο δήμος συνέπειες για ενέργειες για τις οποίες δεν ευθύνεται» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.