Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
x

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ Κ. ΖΕΡΒΑ

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως ο κ. Ζέρβας δεν μπορεί να χαρακτηρίζει αυτούς που προσέφυγαν στο ΣτΕ σκοταδιστές, γιατί έχουν το δικαίωμα.

Τη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, που έκανε λόγο για σκοταδισμό σχετικά με την πρόσφατη προσφυγή στο ΣτΕ για τη διατήρηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης σχολίασε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «δεν μπορείς να αρνείσαι το δικαίωμα που έχω σαν πολίτης όταν οι ενέργειες του κράτους προσβάλλουν την προσωπικότητά μου. Δεν μπορείς να τους χαρακτηρίζεις σκοταδιστές».

Δείτε σχετικά: Μετρό-Ζέρβας: Σκοταδισμός η προσφυγή στο ΣτΕ, θέλουν ακύρωση του έργου

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι υπάρχει λύση τεχνική για την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου υπενθυμίζοντας και την τελευταία παρουσίαση της «από τον εγνωσμένης αξίας διεθνώς Π. Βέττα». «Η λύση αυτή προβλέπει ουσιαστικά τη λειτουργία του μετρό πριν από το τέλος του 2023» πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να πω κάτι για τα αυτονότητα, όταν υπάρχει τεχνική λύση και όταν ο αρχαιολογικός νόμος λέει ότι απαγορεύεται η απόσπαση. Πού είναι ο σκοταδισμός;» διερωτήθηκε.

Διαβάστε ακόμη: ΕΛΛΕΤ κατά Ζέρβα: Αναληθής, εμπαθής και θλιβερός ο όρος σκοταδιστές

Έκανε, ακόμη, λόγο για εσφαλμένη, όπως τη χαρακτήρισε, σύγκριση από τον κ. Ζέρβα του σταθμού της Αγίας Σοφίας με αυτόν της Βενιζέλου «προκειμένου να υπερασπιστεί την απόσπαση των αρχαιοτήτων».

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι στην Αγ. Σοφία μετακινήθηκε μία κρίνη που ήταν δύο μεγάλα κομμάτια και τα ευρήματα της Εγνατίας οδού που αποσπάστηκαν και δεν χωρούν να ενταχθούν πια. «Δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση της Αγ. Σοφίας με τη Βενιζέλου. Η Αγ. Σοφίας είναι ένα σύνολο αυτόνομο αλλά τα ευρήματα της Βενιζέλου αναδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τότε που έγινε. Είναι μοναδικό στον κόσμο το εύρημα αυτό» κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ