Skip to main content

Μπουτάρης: Η εκκλησία έχει μείνει πίσω από την πραγματικότητα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «όσο και να φωνάζουν οι παπάδες, η δημιουργία αποτεφρωτηρίου είναι μια πραγματικότητα».

Δε κάνει πίσω ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Σίνδο, ξεκαθαρίζοντας πως είναι η πιο πρόσφορη περιοχή σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία. «Δεν είπαμε ότι θα πάμε στη Σίνδο, αλλά είπαμε ότι η περιοχή η οποία είναι πιο πρόσφορη είναι η βιομηχανική ζώνη, η οποία τυχαίνει να βρίσκεται στη Σίνδο. Εκεί καλύπτει όλους τους περιβαλλοντικούς όρους» τόνισε μιλώντας στον Σκάι. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, σε περίπτωση που γίνει εκεί το αποτεφρωτήριο δε χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του δήμου της περιοχής. «Ο διαγωνισμός για την αγορά του ακινήτου δεν είναι φωτογραφικός» ξεκαθάρισε ο κ. Μπουτάρης.

Σημείωσε ότι «όσο και να φωνάζουν οι παπάδες, η δημιουργία αποτεφρωτηρίου είναι μια πραγματικότητα». «Η εκκλησία έχει μείνει πίσω από την πραγματικότητα και το λέω με πόνο ψυχής. Είτε λέγεται αποτεφρωτήριο, είτε λέγεται γάμος ομοφυλοφίλων, είτε λέγεται σύμφωνο συμβίωσης, αυτά είναι μια πραγματικότητα που υπάρχει. Τι καταλαβαίνουμε με τις απαγορεύσεις;» υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.   

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ επανέλαβε ότι προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η ΝΔ είναι ένα κόμμα το οποίο εκπροσωπεί ένα μεγάλο όγκο πολιτών. Δεν είναι αστείο νούμερο οι 400.000. Ο Μητσοτάκης εμένα με έπεισε. Είναι δουλευταράς και μπορεί να βγάλει τη ΝΔ από την αμηχανία που είναι τα τελευταία χρόνια» σημείωσε.

Σχολιάζοντας την κυβέρνηση τόνισε ότι ο χρόνος που πέρασε δεν ήταν πολύ καλός και πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθυστέρησε να υπογράψει το Μνημόνιο. Σημείωσε ότι ο Τσίπρας είναι πιο συνεπής σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς είπε ότι θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις και τις πράττει.