Skip to main content

Μπουτάρης για Αγ.Σοφίας:Δεν θα ήταν πεζόδρομος. αλλά ήπιας κυκλοφορίας

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως η σύμβαση με τον ανάδοχο για την ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου - Αγίας Σοφίας προκηρύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018.

"Δεν θέλω να κρίνω τις αποφάσεις του νέου δημοτικού συμβουλίου. Δεν είναι πρέπον. Δεν είμαι πια δήμαρχος, αλλά πολίτης. Αυτό που ξέρω, είναι πως η κάθε διοίκηση προσπαθεί να  κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για την πόλη", δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σχετικά με τη διάλυση της σύμβασης για την ανάπλαση της Αγίας Σοφίας, την οποία ο ίδιος είχε υπογράψει λίγες ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του.
   
Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως η σύμβαση με τον ανάδοχο για την ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου - Αγίας Σοφίας, στο τμήμα από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης, προκηρύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 και απαιτήθηκε χρόνος μέχρι να περάσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης και να εγκριθούν οι κυκλοφοριακές μελέτες.
   
"Η έγκριση για τις κυκλοφοριακές μελέτες ήρθε στα χέρια μας στο τέλος του περασμένου Ιουνίου. Από 'κει και πέρα ο εργολάβος πίεζε να υπογραφεί η σύμβαση κι έτσι φτάσαμε στις αρχές Αυγούστου. Αισθάνθηκα πως ήμουν υποχρεωμένος να την υπογράψω, διότι διαφορετικά ο ανάδοχος θα διεκδικούσε αποζημίωση", πρόσθεσε ο πρώην δήμαρχος, απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε από δημοτικούς συμβούλους πως δεν έπρεπε να προχωρήσει στην υπογραφή του έργου λίγες ημέρες προτού παραδώσει τα ηνία στη νέα δημοτική αρχή του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

"Φοβάμαι ότι κανένας δεν έχει δει το σχέδιο. Στην Αγίας Σοφίας, στο τμήμα από την Τσιμισκή μέχρι την Μητροπόλεως, δεν γίνεται πεζοδρόμηση, αλλά δρόμος ήπιας κυκλοφορίας" συμπλήρωσε ο κ.Μπουτάρης.